У Рівненській області трансформація у підприємця

У Рівненській області трансформація у підприємця

20.10.15 08:49 0 644
Досвід багатьох країн світу, власний досвід, набутий у ході розбудови економіки нашої держави на ринкових засадах, свідчить, що підприємницька ініціатива населення, розвиток малого і середнього бізнесу є одним із вирішальних факторів економічного зростання та підвищення добробуту родин. Людина досягає успіху у професійному житті тоді, коли її діяльність пов'язана з дитячим захопленням, або нинішнім улюбленим заняттям. Щоб успішно працевлаштуватись, необхідно мати точне уявлення про свої власні переваги і роботу своєї мрії.

Олена Нефьодова зверталася до служби зайнятості не вперше, але цього разу мала чіткий план свого майбутнього працевлаштування. Олена належить до соціально вразливої категорії населення (має двох дітей віком до шести років) і 8-годинний робочий день із фіксованим графіком роботи її не влаштовував. Виробництво сичужного, м'якого та напівтвердого сиру потребувало певних фінансових затрат, та здобута освіта і досвід роботи техніка-технолога (спеціальність «технологія харчування») вселяли надію на вдалу реалізацію професійних замислів.

- Я завжди прагнула, щоб моя сім'я харчувалася якісними продуктами, а оскільки у нинішній економічній ситуації це нелегко, вирішила готувати деякі молочні продукти дома, та відчувала, що потребую додаткових знань, - говорить пані Олена. – Сири мого виробництва подобаються не лише членам моєї родини, але іншим людям, тому маю намір виготовляти сир у об'ємі, що дозволить задовольнити потреби міста.

Переваги створення виробництва, а також торгової точки для реалізації продуктів власного виробництва очевидні: немає необхідності у великих площах; невеликі фінансові витрати на комунальні платежі; немає необхідності у великому штаті працівників; є можливість перейти на спрощену систему оподаткування – відповіді на ці та інші питання жінка отримала на курсах «Підприємець-початківець» у Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Викладачі дисциплін на курсах допомогли у розставленні акцентів на перевагах та недоліках бізнес-ідеї, формуванні успішного бізнес-плану.

- Сир – це найбільш розповсюджений і улюблений продукт людей різного віку, але якісного і натурального сиру за доступною ціною купити важко, тому нині виробництво сиру є перспективним – вважає пані Олена. – Я вирішила зайнятися саме виробництвом сиру, бо можу і вмію виготовити продукт відповідної якості, який зможе задовольнити найвибагливішого споживача за доступною ціною.

На даний час Олена Нефьодова реалізує свій товар, який підтверджений сертифікатами якості та відповідності, на центральному ринку міста Здолбунів.

Трансформація людини у підприємця відбувається з різних причин, та кожна особа повинна усвідомлювати наявність найнеобхідніших рис характеру: наполегливість, гнучкість, прагнення до нового, впевненість у собі, готовність до напруженої праці. А визначитися із необхідним вибором допоможуть спеціалісти центру зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ