На День добросусідства України та Румунії рахівські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

На День добросусідства України та Румунії рахівські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

20.10.15 13:49 0 491
18 жовтня в селі Біла Церква, що на Рахівщині, відбулося масштабне свято – День добросусідства України та Румунії. Користуючись нагодою, рахівські рятувальники організували у населеному пункті акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», аби навчити якомога більшу кількість людей правилам пожежної безпеки та відпочинку в горах. У заході взяли участь представники районного відділу ДСНС, 3-ї державної пожежно-рятувальної частини та гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів.

Учасники та гості свята могли вибрати більш цікаву для себе виставку – або пожежного обладнання, або спорядження гірських пошуковців. Усього до імпровізованих презентацій виявили інтерес близько 600 осіб – як українців, так і громадян сусідньої Румунії.

Вогнеборці з ДПРЧ-3 біля пожежного автомобіля виставили на огляд публіки різноманітні гідравлічні інструменти та інші засоби, за допомогою яких бійці ДСНС щодня ліквідовують наслідки надзвичайних подій. Водночас пожежники розповідали людям основні правила пожежної безпеки в побуті. Зокрема, зважаючи на початок опалювального періоду, особливу увагу приділили питанню безпечної експлуатації пічного опалення та електрообігрівальних приладів.

Не менш цікавою виявилася виставка в гірських пошуковців м. Рахів. Учасники Дня добросусідства мали змогу детально роздивитися льодоруби, снігоступи, зонди, мотузки, карабіни та інше спорядження, яким користуються рятувальники для пошуку людей у засніжених горах. Пам’ятаючи, що невдовзі в Карпатах розпочнеться зимовий туристичний сезон, представники ДСНС нагадали громадянам правила безпечного гірського відпочинку. Серед іншого наголосили на тому, що туристові перед виходом у гори слід зареєструватися у найближчому підрозділі рятувальної служби, підготуватися до походу, захопивши з собою теплі речі й альпіністське спорядження, долати гірські схили тільки в супроводі досвідчених туристів і припинити подорож за несприятливих погодних умов. Усі ці рекомендації покликані зменшити кількість трагічних випадків у гірських масивах Закарпаття.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: За урядовою програмою ...

КОМЕНТАРІ