В Закарпатській області очільник виноградівської міліції Віктор Ребрей спілкувався з журналістами

В Закарпатській області очільник виноградівської міліції Віктор Ребрей спілкувався з журналістами

20.10.15 12:39 0 527
Основною темою брифінга очільника виноградівської міліції Віктора Ребрея була тема майбутніх виборів, зокрема відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Начальник виноградівських правоохоронців Віктор Ребрей провів брифінг з журналістами районних мас-медіа, на якому обговорили тему відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Віктор Васильович запевнив журналістів, що міліція готова гарантувати безпеку громадян на виборчих дільницях Виноградівщини.

Головний міліціонер району нагадав, що з жовтня минулого року прийняті зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за порушення виборчого законодавства.

- Основна мета цих змін – не карати громадян, а не допустити порушень закону. Щоб вибори відбулися демократично, і ніхто не зміг зашкодити вільному волевиявленню громадян, - каже Віктор Ребрей.

Водночас підполковник міліції розповів, що встановлена відповідальність як особам, котрі здійснюють підкуп виборців, так і тим, хто отримує неправомірну допомогу за свій голос. Так, ст.160 Кримінального Кодексу України передбачає покарання від штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів до 7 років позбавлення волі, в залежності від ступеня важкості.

Журналісти цікавилися, чи зможе міліція оперативно реагувати на всі порушення виборчого законодавства належним чином.

- Досвід проведення виборів у нас вже є. На всі незаконні прояви реакція теж відпрацьована. Тому я не думаю, що можуть виникнути будь-які серйозні проблеми при виконанні працівниками міліції функціональних обов'язків. Для забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян в місцях розташування виборчих дільниць буде задіяно весь особовий склад райвідділу. Проте тими силами і засобами, які у нас зараз є, ми не можемо повністю забезпечити охорону громадського порядку. Тому звертаємося до представників громадських організацій та активістів, які зможуть нам допомогти у запобіганні правопорушень, - каже очільник виноградівських правоохоронців. - Також хочу запевнити, що ми будемо ставитись до всіх проявів порушень закону об'єктивно.

У випадку отримання будь-якої інформації щодо порушень виборчого законодавства, телефонуйте у Виноградівський РВ УМВС за тел.(03143) 2-16-34, або 102.

Інформація Виноградівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ