В Чернівецькій області пам’ятка пожежної безпеки на виборчих дільницях

В Чернівецькій області пам’ятка пожежної безпеки на виборчих дільницях

21.10.15 11:35 0 659
Загальні положення

Ці правила визначають вимоги пожежної безпеки для виборчих дільниць у період виборчих кампаній. Відповідальність за протипожежний стан приміщень виборчих дільниць покладається особисто на керівників підприємств, установ та організацій, яким належать ці приміщення, а за додержання протипожежного режиму на голів виборчих комісій, завідуючих та чергових. Із приміщення виборчої дільниці має бути не менше двох евакуаційних виходів з дверима, що відчиняються в напрямку виходу з приміщення. Сходові клітки, евакуаційні виходи, проходи, коридори, тамбури постійно утримувати вільними і нічим не захаращювати. Приміщення мають бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння (пожежними кранами, вогнегасниками тощо) відповідно до встановлених норм. Демонструвати кінофільми на виборчих дільницях можна тільки після погодження з місцевими органами держпожнагляду. До обслуговування кіноустановок залучаються кіномеханіки, які мають посвідчення (з відповідними вкладишами про проходження пожтехмінімуму) державної кваліфікаційної комісії. На виборчих дільницях забороняється зберігати легкозаймисті рідини та користуватись відкритим вогнем. Палити цигарки дозволяється тільки в спеціально відведених місцях. Щоденно після закінчення робочого дня черговий по виборчій дільниці повинен ретельно оглянути всі приміщення і при виявленні порушень протипожежних правил вжити заходи щодо їх усунення. Всі особи, які беруть участь в роботі виборчих дільниць повинні знати і виконувати правила пожежної безпеки, а при винекненні пожежі-негайно повідомити про це по телефону 101, після чого вжити заходів щодо евакуації людей і документів із приміщення та гасіння пожежі своїми силами і наявними засобами пожежогасіння.

По електроустаткуванню та освітленню

Підключати різні нові струмоприймачі (електролампи, телевізори, радіоприймачі та інші прилади і електроустаткування) можна тільки з врахуванням допустимого навантаження електромережі. До монтажу, ремонту та обслуговування електромережі допускаються тільки підготовленні особи (електромонтери). Для всіх кабін слід встановити загальний вимикач для одночасного вимикання. Електроприлади і апарати треба включати в мережу тільки з допомогою справних штепсельних з’єднань. Під час експлуатації електромережі і електроприладів забороняється:

- застосовувати некалібровані (саморобні) запобіжники;

- користуватися електронагрівальними приладами (електроплитками, чайниками, самоварами, камінами, рефлекторами тощо);

- застосовувати електропроводку з пошкодженою ізоляцією;

- самовільно влаштовувати тимчасову електропроводку з пошкодженою ізоляцією;

- прокладати електропроводку проводом ППВ по дерев’яним конструкціям без допоміжної ізоляйії;

- підвішувати електропроводку на цвяхи та завішуватьи іх плакатами, картами, лозунгами;

- вмикати електропроводи в мережу оголеними кінцями електропроводів;

- підключати ілюмінацію безпосередньо від зовнішньої електропроводки. Ії слід підключати тільки через розподільчій щит;

- залишати без нагляду вімкнені в електромережу електроприлади (радіоприймачі, телевізори, магнітафони тощо);

- обгортати електролампочки папером або тканиною.

Для аварійного освітлення приміщень необхідно постійно тримати електричні ліхтарі.

По опаленню

Якщо не має центрального опалення то опалювати приміщення можна тільки стаціонарними печами. При користуванні пічним опаленням слід виконувати такі вимоги:

- печі та димоходи повинні мати цегляні переділки на віддалі не ближче 38 см. від дерев’яних конструкцій будинку;

- біля топок печей на дерев’яні підлозі прибити залізні листи розміром 50х70 см.;

- своєчасно очищати димоходи від сажі;

- топити печі тільки вранці не допускаючи надмірного перегрівання їх, при чому під постійним наглядом опалювача добре проінструктованого з питань пожежної безпеки.

Забороняється ставити безпосередньо біля печей меблі і складати паливо та інші легкозаймисті матеріали.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ