Валерій Коровій: «Нам зараз,як ніколи,потрібні толерантність і взаєморозуміння» (+фото)

Валерій Коровій: «Нам зараз,як ніколи,потрібні толерантність і взаєморозуміння» (+фото)

21.10.15 13:48 0 585
На цьому голова обласної державної адміністрації акцентував увагу під час зустрічі з господарським активом Козятинського району, що відбулася 19 жовтня.

Керівник області відзначив, що ніколи ще так гостро не стояло питання ефективності роботи всіх гілок державної виконавчої і представницької влади, як в цей час, адже фактично вирішується подальша доля держави. «Ми повинні дуже добре розуміти, що на Україну дивляться крізь призму її потенційності як європейської, демократичної, правової держави в усіх її проявах. І дуже пильно дивляться й на Вінницьку область, в тому числі - міжнародні інституції», - зауважив Валерій Коровій. Відтак наголосив, що нині, як ніколи, потрібні толерантність та взаєморозуміння, адже конфлікти всередині країни можуть її згубити.

Голова облдержадміністрації зупинився на основних позиціях, які перебувають під особливою увагою органів влади: питання безпеки, децентралізації владних повноважень, розвитку територій та забезпечення прозорості й демократичності виборчого процесу.

У контексті питань безпекового характеру очільник регіону акцентував увагу і на роботі з демобілізованими військовослужбовцями. Він, зокрема, зазначив, що на виконання директиви Генерального штабу у Вінницькій області будуть створені ще 11 районних військкоматів, причому до їх діяльності активно залучатимуться демобілізовані бійці. «Наше завдання полягає в тому, щоб максимальною мірою адаптувати їх до діючої системи мобілізаційної, оборонної роботи, заходів з територіальної оборони», - зауважив Валерій Коровій.

Торкаючись питань децентралізації влади та добровільного об'єднання територіальних громад, голова облдержадміністрації вкотре наголосив, що жодного примусу в процесі об'єднання не буде, а затверджений перспективний план – лише спроба усвідомлення того, що чекає на конкретну територію через 5-10 років. Натомість же, зауважив очільник регіону, законодавець запропонував економічні стимули для процесу об'єднання. «Перше – це розблокування фонду регіонального розвитку, друге – можливість для об'єднаних громад акумулювати 60 % ПДФО, субвенцію на освіту та охорону здоров'я, які зараз в районі, наблизити до базового рівня формування центрів надання адміністративних послуг», - відзначив керівник ОДА.

Валерій Коровій також підкреслив, що в процесі бюджетної децентралізації нині на базовому рівні накопичується серйозний фінансовий ресурс. У приклад навів показники по Козятинському району, де за 9 місяців поточного року надходження в абсолютній сумі зросли на 12,6 млн. гривень до відповідного періоду минулого року, а дохідну частину виконали всі місцеві бюджети.

Не оминув увагою очільник регіону і питання ремонту доріг, підкресливши, що відповідно до Бюджетного кодексу, сільські та селищні голови можуть залучати кошти з місцевого бюджету на співфінансування зазначених робіт. А також закликав розвивати промисловий потенціал Козятинщини.

Під час зустрічі з інформацією про основні показники соціально-економічного розвитку району виступив голова Козятинської РДА Олег Оркуша. За його словами, з початку року район одержав 7,9 млн. гривень додаткових доходів, а 27 сільських рад вже виконали річні бюджети.

Динамічно розвивається промисловий сектор Козятинщини, гарні показники демонструє і сільське господарство: в загальнообласному рейтингу район посідає 2 позицію по валу ранніх зернових культур та 7 місце за показниками урожайності.

Керівник РДА також повідомив, що в закладах соціальної сфери регіону тривають заходи з енергозбереження, а кількість користувачів житлових субсидій цьогоріч втричі перевищує показник попереднього року.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За тиждень у Чернівцях ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ