На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій вручив колективу Хмільницької ЦРЛ обіцяний лапараскопічний хірургічний комплекс (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій вручив колективу Хмільницької ЦРЛ обіцяний лапараскопічний хірургічний комплекс (+фото)

21.10.15 08:02 0 574
Ще влітку, під час розгляду на сесії обласної Ради питання внесення змін до обласного бюджету, до голови обласної державної адміністрації звернулася голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, курортів та здорового способу життя з проханням придбати для медичного закладу необхідне обладнання. Тоді Валерій Коровій пообіцяв, що хірургічний комплекс Хмільницька районна лікарня отримає, а вже 19 жовтня вручив колективу лікувальної установи новий апарат.

«Мені дуже приємно бути тут, адже за підсумками півріччя Вінницька область заробила 25 млн. гривень, і було дуже важливо дати певний посил, аби засвідчити, що ми рухаємося вперед. Зрозуміло, що країна воює і є дуже багато питань та викликів, але ми виходимо з того, що галузь охорони здоров'я є базовою», - зазначив, спілкуючись з медичним персоналом ЦРЛ, керівник Вінниччини.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що нині у сфері медицини накопичилось чи не найбільше проблем, які крок за кроком необхідно вирішувати. Адже, з одного боку, область перебуває на етапі реформування галузі, а з іншого – зупинилася на половині цього шляху. І якщо формування первинного рівня медичної допомоги, системи екстреної медицини та медицини катастроф показали свою ефективність, то на вторинному рівні залишається низка невизначених питань.

«Свого часу вторинна ланка медичної допомоги була забрана на обласний бюджет і планувалося формування системи госпітальний округів. Передбачалося, що на території області їх буде 14, а створили лише 3. Натомість з початку поточного року кошти на утримання закладів, які досі надходили до обласного бюджету, знову спрямували на районний рівень», - повідомив очільник регіону. Відтак, зауважив він, прийнято рішення з 1 жовтня проводити фінансування центральних районних лікарень через районні бюджети.

У ході розмови Валерій Коровій торкнувся також питання підвищення соціальних стандартів та виплати індексацій. А по завершенню спілкування, разом з колективом лікарні оглянув нове обладнання.

Лапараскопічний хірургічний комплекс, придбаний коштом обласного бюджету в сумі майже 850 тисяч гривень, призначений для проведення оперативних втручань на органах черевної порожнини малоінвазивними методами. Як відзначив головний лікар медзакладу, для роботи з новим обладнанням на курсах у всеукраїнських сучасних високоспеціалізованих центрах підготовлено двох лікарів-хірургів. Навчання проходить також дитячий лікар-хірург.

Керівник Хмільницької ЦРЛ Володимир Сивак та голова постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров'я Ніна Шумигора від імені колективу закладу висловили подяку очільнику Вінниччини за виконане зобов'язання. А відтак зауважили, що інвестиції в технології мотивують персонал та є суттєвим кроком вперед у розвитку установи.







































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Тернопільщині відкрили ...

КОМЕНТАРІ