В Житомирській області червоноармійські міліціонери повернули додому 9-річного школяра

В Житомирській області червоноармійські міліціонери повернули додому 9-річного школяра

21.10.15 16:24 0 533
Хлопчика, який після сварки з однокласником вирушив у небезпечні мандри, правоохоронці знайшли за добу у сусідньому районі області. Правоохоронці повернули школяра в родину та провели профілактичну роботу.

Увечері 15 жовтня до чергової частини Червоноармійського райвідділу міліції зателефонував житель району та повідомив про зникнення його прийомного сина. Схвильований чоловік розповів, що хлопчик не повернувся зі школи. Після невдалих спроб самостійно розшукати школяра, опікун звернувся до правоохоронців.

- На пошуки дитини ми задіяли усі наявні сили та засоби, - повідомив начальник Червоноармійського РВ УМВС Віктор Лисюк. – Опитали його друзів та однокласників, вчителів та сусідів, обійшли всі подвір'я, закинуті будівлі, лісосмуги та інші місця, де міг би бути хлопчик. Пошуки тривали всю ніч та наступний день.

Зрештою, працівники міліції, які проводити пошук уздовж автошляху, помітили змерзлого хлопчину, який причаївся у придорожньому кюветі. Як з'ясувалось, він увесь час ішов по дорозі, коли ж помічав автомобіль – швидко ховався. Так 9-річний хлопчик опинився у Баранівському районі.

Уже у райвідділі, відігрівшись, школяр розповів, що напередодні посварився з однокласником. Він вирішив, що його сваритимуть через конфлікт, тому додому не пішов, а вирушив у дорогу.

- Наш мандрівник та його старша сестричка виховуються в родині рідного дядька, який рік тому взяв опіку над дітьми після смерті їх матері, - продовжує Віктор Лисюк. - Тут створені всі умови для проживання дітей і раніше конфлікти не виникали.

Міліціонери повернули хлопчика рідним. Школяр пообіцяв, що більше ніколи не чинитиме необдуманих кроків та завжди звертатиметься по допомогу до прийомних батьків.

Тим часом правоохоронці закликають дорослих не зволікати у разі підозри, що з дитиною трапилася біда. Не втрачайте дорогоцінного часу, а відразу телефонуйте на лінію «102». Пам'ятайте, що життя та здоров'я дитини – найвища цінність.

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області,

за повідомленням

Червоноармійського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ