В Житомирській області у Червоноармійському районі про правову відповідальність дітям розповідають міліціонери

В Житомирській області у Червоноармійському районі про правову відповідальність дітям розповідають міліціонери

21.10.15 11:22 0 545
Упродовж жовтня у загальноосвітніх навчальних закладах району триває місячник правової освіти. До проведення тематичних занять долучились і міліціонери, які разом з вчителями підвищують юридичну обізнаність школярів.

Одним з перших незвичайний урок пройшов у Червоноармійській загальноосвітній школі. На зустріч до 8-класників прийшли міліціонери та працівники районного управління юстиції. А предметом обговорення були права та обов'язки неповнолітніх громадян нашої держави.

Працівник відділу кримінальної міліції у справах дітей Червоноармійського РВ Анна Глубока розповіла дітям про завдання міліції по захисту їх прав, а також нагадала про існуючі обмеження та заборони щодо неповнолітніх, наприклад по продажу спиртного або тютюнових виробів.

Під час зустрічі було змодельовано кілька практичних ситуацій. Учасниками яких стали діти. А потім усі разом обговорили можливі варіанти їх вирішення без порушень законодавства.

Відкриттям для багатьох дітей у ході спілкування стала інформація про наявність у них не лише прав, а й обов'язків, зокрема перед батьками та державою.

Проте найбільше запитань від учнів було про умови настання адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх.

- Такі зустрічі – це елемент превентивної роботи міліції і він має бути обов'язковим, адже правопорушення завжди краще попереджати, аніж потім розбирати їх наслідки, - вважає начальник Червоноармійського РВ Віктор Лисюк.

На зустрічах правоохоронці також розповідають дітям про свої відрядження до зони проведення антитерористичної операції та службові завдання там.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Червоноармійського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ