На Вінничині валерій Коровій взяв участь у відкритті храму Святого Апостола Андрія Первозванного у смт. Тростянець (+фото)

На Вінничині валерій Коровій взяв участь у відкритті храму Святого Апостола Андрія Первозванного у смт. Тростянець (+фото)

21.10.15 17:07 0 717
Божественну літургію у новозбудованому храмі на честь святого апостола Андрія Первозванного у смт. Тростянець та чин великого освячення храму звершив Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, який 18 жовтня з пастирським візитом відвідав Вінниччину.

Його Блаженству співслужили митрополити: Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Вінницький і Барський Симеон, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт; архієпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Макарівський Іларій; єпископи: Угольський Антоній, Бородянський Варсонофій, а також духовенство та гості єпархії.

Участь у церковних заходах взяв голова обласної державної адміністрацій Валерій Коровій та начальник управління у справах національностей і релігій облдержадміністрації Ігор Салецький.

По закінченню богослужіння, голова ОДА висловив щиру подяку Митрополиту Онуфрію за невтомні молитви та батьківську опіку Церкви, відзначивши важливу місію духовної підтримки, особливо у складні часи для держави.

Крім того, очільник області привітав усіх тростянчан з відкриттям новозбудованого храму. «Ми є свідками і учасниками історичної події. Храми будуються не для прикраси місцевості, це живий організм, де є присутність Божа, де відроджується душа, і найцінніші християнські цінності – Віра, Надія і Любов. Маємо надію, цей храм збудований з любов'ю до людей, дасть змогу у його стінах віками звершувати молитву, сприяти відродженню духовності нашого краю», - відзначив він.

В пам'ять про важливий день Валерій Коровій передав прихожанам храму пам'ятний подарунок - Святе Євангеліє.

«Його святі слова сіятимуться в людських душах і даватимуть щедрі плоди - народження нового покоління, вірного Богу і нашій рідній Україні»,- наголосив Валерій Коровій.

Варто відзначити, будівництво храму Святого Апостола Андрія Первозванного тривало понад 15 років та повністю завершене в поточному році, завдячуючи благодійникам, яких Блаженніший владика нагородив відзнаками Української Православної Церкви. Зокрема, орденами святого великомученика Георгія Побідоносця та орденом преподобної Анастасії Київської.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ