Через власну безпечність мешканка Івано-Франківська позбулася 14 500 гривень

Через власну безпечність мешканка Івано-Франківська позбулася 14 500 гривень

21.10.15 15:36 0 833
Жінка стала жертвою так званих телефонних шахраїв, яким вона необачно вказала необхідні реквізити для доступу до її банківської картки.

Як виявилося, зловмисник скористався доволі популярною шахрайською схемою. 29-річна мешканка обласного центру, яка напередодні увечері звернулася за допомогою до правоохоронців, розповіла, що невідома особа, котра зателефонувала їй, назвалася представником служби безпеки банку. Відтак невідомець попросив назвати установчі дані її банківської картки, на що жінка, не підозрюючи нічого лихого, погодилася. Лише згодом, виявивши зникнення з банківського рахунку чималої суми грошей, франківчанка зрозуміла, що її ошукали, та повідомила про шахрайство працівників міліції.

Правоохоронці розшукують телефонного шахрая, який обманом заволодів чужими грошима, водночас застерігають громадян від пасток шахраїв. Пам'ятайте, якщо вам дзвонять нібито з банку і просять назвати особисті відомості - це привід насторожитися. Якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник - запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не телефоном. Ніколи не розголошуйте свій пін-код стороннім особам та не записуйте його на картках.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: За принципової позиції ...

КОМЕНТАРІ