У Рівненській області вимушений переселенець отримав роботу в Здолбунові

У Рівненській області вимушений переселенець отримав роботу в Здолбунові

21.10.15 13:37 0 650
Результатами анексії Криму та військового конфлікту на Донбасі стали не тільки руйнування української економіки та інфраструктури, загибель людей та крах більшості інституцій, але й поява внутрішньої та зовнішньої вимушеної міграції: більше двох мільйонів осіб вимушені були покинути свої домівки та стати переселенцями. Основні виклики, пов'язані з вимушеним переміщенням громадян, виявляються у зростанні навантаження на регіональному ринку праці, існуванні проблеми достойного працевлаштування. Особливо, якщо вимушено переміщена особа є людиною із обмеженими фізичними можливостями.

Володимир О., вимушений переселенець із Луганщини, звернувся у Здолбунівський районний центр зайнятості за допомогою у працевлаштуванні ще восени 2014 року. Попередній професійний досвід слюсарем, монтером колії та взуттьовиком з ремонту взуття не змогли стати у пригоді, так як тимчасово безробітний мав вади слуху. З тієї ж причини професійна перепідготовка була недоречною. Так-сяк пан Володимир пристосувався жити на допомогу, яку держава виділила переселенцям, але пошуків роботи не припиняв. Відділ організації надання послуг роботодавцям центру зайнятості постійно здійснював пошук підходящих вакансій, і у вересні цього року Володимир був працевлаштований двірником у Здолбунівське професійне училище залізничного транспорту, за що безмежно вдячний працівникам центру.

Задоволення потреб роботодавця в якісній робочій силі - одне із завдань державної політики зайнятості, а працевлаштування осіб із обмеженими фізичними можливостями, підвищення їх матеріального добробуту, інтегрування в активне соціальне життя є пріоритетним завданням держави та Уряду. Тому питання працевлаштування переселенців, особливо соціально уразливих категорій, стає все більш актуальним, допомогу у його вирішенні і намагаються надати спеціалісти Здолбунівського районного центру зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські міліціонери ...
Наступна новина: ДАІ України радить водіям ...

КОМЕНТАРІ