На Львівщині працівники міліції вилучили понад мільйон гривень у вуличних "міняйл"

На Львівщині працівники міліції вилучили понад мільйон гривень у вуличних "міняйл"

21.10.15 08:55 0 592
Правоохоронці вкотре закликають громадян не користуватись послугами «підпільних» канторів та «міняйл», котрі пропонують вигідніший курс. При обміні з рук на вулиці є висока ймовірність бути ошуканим шахраєм та отримати взамін фальшиві гроші.

Протягом останніх двох місяців працівники працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області склали більше тридцяти протоколів за виявленими фактами проведення незаконних операцій з валютою. Припинено діяльність чотирьох нелегальних пунктів обміну валюти, у яких зловмисники маскували свою незаконну діяльність копіями ліцензій, наказів, а фактично проводили необліковані угоди купівлі-продажу валюти.

Правоохоронці вилучили майже мільйон гривень готівкових коштів, зокрема майже 15 тисяч доларів США, 6 тисяч Євро, 450 тисяч гривень, а також польські злоті та російські рублі. Подібні правопорушення працівники міліції припинили на ринках та прилеглих до них територіях у Дрогобичі, Стрию, Самборі, Жовкві, Новому Роздолі, Новояворівську, Жидачеві та у Львові.

Наприклад, у вересні, у Новому Роздолі поблизу місцевого ринку працівники міліції зафіксували проведення незаконної валютної операції та вилучили у «валютчика» 40 тисяч гривень, 2,3 тисячі доларів США, 50 євро, 250 польських злотих та 10 тисяч російських рублів. Чоловіка притягнено до адміністративної відповідальності.

Ще раз нагадуємо, що чинним законодавством України дозволено здійснювати валютно-обмінні операції виключно в операційних касах банківських чи фінансових установ, які мають відповідні дозвільні документи. До адміністративної відповідальності за подібні правопорушення притягуються обидві сторони валютно-обмінних операцій (покупець і продавець).

У офіційних обмінних пунктах на видному місці завжди розташована інформація про актуальний курс валют з оригінальною печаткою банку, від якого працює обмінник і наказ про відкриття пункту з адресою та режимом роботи. При здійсненні продажу або купівлі валюти клієнт завжди отримує квитанцію. Касир зобов'язаний зробити ксерокопію паспорта клієнта, якщо купується валюта, і переглянути документи, що посвідчують особу у випадку якщо вона продається.

Прес-служба ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УПЗСЕ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Іршавщині ...
Наступна новина: Центр надання ...

КОМЕНТАРІ