На Вінничині валерій Коровій зустрівся з господарським активом Іллінецького району (+фото)

На Вінничині валерій Коровій зустрівся з господарським активом Іллінецького району (+фото)

22.10.15 16:48 0 586
Зустріч, присвячена обговоренню соціально-економічного розвитку району та основних позицій діяльності регіональної влади, відбулася 20 жовтня у рамках робочої поїздки голови облдержадміністрації на Іллінеччину. В засіданні взяв також участь народний депутат України Руслан Демчак.

Як відзначив керівник області, нині перед Українською державою стоять величезні виклики, які внесли корективи у карту пріоритетів органів влади. Відтак на перше місце вийшли питання безпекового блоку, об'єднавши у собі позиції щодо оборонних та мобілізаційних заходів, недопущення внутрішніх конфліктів, реформування системи правоохоронних органів та роботи з демобілізованими військовослужбовцями.

За словами голови ОДА, шоста хвиля мобілізації, хоча й Вінниччина пройшла її успішно, продемонструвала низку проблем, накопичених упродовж років незалежності. «Втрачена будь-яка система обліку військовозобов'язаних, їх військових професій, стану здоров'я. І зараз ми створюємо ще 11 районних військкоматів, залучаємо до їх роботи демобілізованих учасників АТО, бійців добровольчих батальйонів. керівництвом держави все робиться для того, щоб не було наступних хвиль мобілізації, щоб країна розвивалася. Відпрацьовується комплекс заходів по формуванню контрактної армії. І якщо вдасться застабілізувати ситуацію, піти по мирному плану – вдасться уникнути сьомої, восьмої хвиль мобілізації», - зазначив Валерій Коровій.

Деталізуючи питання децентралізації та добровільного об'єднання територіальних громад, керівник Вінниччини зауважив, що для руху шляхом об'єднання громадам, які приймають таке рішення, держава дає низку економічних стимулів. Голова ОДА вкотре підкреслив: цей процес винятково добровільний і передбачає 20 визначених відповідною методикою кроків. «Якщо упродовж року таким шляхом пройдуть хоча б 20 громад – це буде велика перемога, адже ці території стануть показовими», - наголосив очільник регіону.

Торкнувся Валерій Коровій і змін, що відбулися у процесі бюджетної децентралізації та зумовлені введенням в дію нової системи податкового стимулювання рад базового рівня. «По відношенню до відповідного періоду минулого року в Вінницькій області доходи місцевих бюджетів базового рівня зросли на 45 %. Ми отримали 670 млн. гривень додаткових доходів. По Іллінецькому району із 22 сільських бюджетів 16 вже виконали річну норму, а рівень виконання ще трьох становить 90 %. І для цих бюджетів наступні три місяці – це додаткові кошти, які можуть іти на розвиток села», - підкреслив Валерій Коровій.

Під час зустрічі порушувались також питання регіонального розвитку району та ремонту доріг. У контексті ж виборчого процесу, що незабаром стартуватиме в державі, керівник Вінниччини наголосив на безумовному дотриманні діючого законодавства. «Вибори – це процес демократичної зміни або підтвердження легітимності тієї чи іншої влади. Не більше і не менше. Жодна дія у виборчій кампанії не повинна провокувати конфлікти. Ми повинні всі розуміти, що вибори закінчаться, ви завтра прийдете до зали і будете спільно приймати рішення на благо жителів конкретного району, села або селища», - зауважив Валерій Коровій. Відтак закликав усіх до толерантності у цьому процесі.

В ході засідання з інформацією про стан розвитку Іллінецького району виступив також перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Загороднюк. Він, зокрема, акцентував увагу на позитивних тенденціях розвитку промислового сектору та сільськогосподарського комплексу району. Та відзначив, що в процесі бюджетної децентралізації Іллінеччина додатково отримала фінансовий ресурс в сумі 3,3 млн. грн.

У рамках робочої поїздки голова облдержадміністрації Валерій Коровій відвідав також Іллінецьку загальноосвітню школу № 1, де зустрівся з педагогічним та батьківським колективом закладу.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку у Замості ...

КОМЕНТАРІ