На Вінниччині відбувся фестиваль єврейської книги (+фото)

На Вінниччині відбувся фестиваль єврейської книги (+фото)

22.10.15 08:05 0 665
У міському Палаці мистецтв 17 жовтня єврейська громада провела щорічний Общинний фестиваль єврейської книги, організований Вінницьким обласним товариством єврейської мови та культури.

Під час фесивалю гостям презентовано чергове видання Подольського єврейського альманаху, який видано за підтримки Американського єврейського розподільчого комітету «ДЖОЙНТ», Фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» та управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

Перед відкриттям фестивалю гості мали змогу передивитись книжкову виставку та покуштувати страви єврейської кухні.

Присутніх у залі привітав начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації І.Салецький.

На фестивалі виступили єврейські творчі колективи області. Родзинкою фестивалю стали хореографічний ансамбль «Інейнем», вокальний ансамбль «Сімхе», дует акордеоністів зі Жмеринки та творчий єврейський танцювальний колектив з м. Луцьк.

Любов до музики об'єднала людей різних професій. У своїх танцях і піснях єврейська спільнота популяризує та збагачує свою культуру, традиції та звичаї.

Крім того, протягом тижня в рамках програми «Бібліотека на колесах», обласний єврейський благодійний центр «Хесед-Емуна», плануює завітати до єврейських общин у Гайсинському та Могилів-Подільському районах з виїзною виставкою єврейської книги.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція розпочала ...
Наступна новина: На Львівщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ