На Вінничині до 12 років ув'язнення загрожує зловмисникам,які вночі напали на будинок самотніх пенсіонерів

На Вінничині до 12 років ув'язнення загрожує зловмисникам,які вночі напали на будинок самотніх пенсіонерів

22.10.15 10:52 0 508
Працівники немирівської міліції затримали двох підозрюваних у скоєні розбійного нападу на літнє подружжя. Озброєні ножем та металевою трубою зловмисники задушили на подвір'ї пса, побили господарку та відібрали 350 гривень.

Як розповів начальник Немирівського райвідділу міліції Руслан Грушко, 20 жовтня близько одинадцятої години вечора до міліції зателефонувала жителька с. Мельниківці та повідомила, що з будинку пенсіонерів чути крики. Сусіди, які прибігли на допомогу, у будинку потерпілих затримали одного з нападників – 17-річного односельця. Хлопець раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин. Другого - 24-річного зловмисника затримала слідчо-оперативна група міліції. Зловмисники знаходились в стані алкогольного сп'яніння.

За словами правопорушників, на злочин вони наважились через нестачу коштів. Молодики були впевнені, що залякають літню жінку ножем, і вона віддасть їм заощадження, а 78-річний господар будинку чинити опір не може, оскільки прикутий до ліжка.

Озброївшись ножем та металевою трубою, одягнувши на голови маски з прорізами для очей, нападники на подвір'ї задушили ланцюгом собаку, розбили вікно та проникли в середину будинку. Господарку, яка вибігла на шум, нападники побили кочергою, яка знаходилась біля печі та почали вимагати гроші. Коли жінка віддала з гаманця 350 гривень, зловмисники надягли їй на голову пакет та почали душити, адже цих грошей їм виявилося замало. Знущатися над старенькою нападники припинили лише тоді, коли на порозі будинку побачили односельців, які прибігли на крики.

68-річну потерпілу каретою швидкої допомоги було доставлено до районної лікарні. Лікарі діагностували у неї струс головного мозку, численні забійні рани голови, тулуба, рук ніг та грудної клітини. Стан здоров'я жінки стабільний середньої важкості. Вона знаходиться на стаціонарному лікуванні.

Слідчим відділенням немирівської міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). За таке правопорушення передбачено покарання до 12 років ув'язнення. Зловмисники затримані в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину.

Прес-служба УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про вручення комплектів ...
Наступна новина: У Рівненському районі ...

КОМЕНТАРІ