На Вінничині слідчі направили до суду 48 кримінальних проваджень за фактами корупції

На Вінничині слідчі направили до суду 48 кримінальних проваджень за фактами корупції

22.10.15 13:56 0 530
У прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації представники влади, силових структур та громадськості обговорили актуальні питання з реалізації антикорупційної реформи.

Заходи щодо запобігання та виявлення корупції, процеси створення спеціалізованих структур з протидії корупції, виконання діючого антикорупційного законодавства - головні питання, які обговорювались під час зустрічі.

За інформацією старшого інспектора з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Євгена Татарчука, корупційні прояви найбільш поширені у сфері земельних відносин, розподілу бюджетних коштів, здійснення державних закупівель, операцій з нерухомістю, а також у правоохоронній, медичній та освітній галузях.

Згідно статистичних даних за 9 місяців поточного року правоохоронними органами більше 120 корупційних правопорушень направлено на розгляд судів. Кожне 4 виявлене правоохоронцями корупційне правопорушення – це отримання неправомірної вигоди, 50% протоколів про корупційні адмінправопорушення складаються за відсутність повідомлення про наявність конфлікту інтересів і кожен 5 протокол - за порушення правил сумісництва.

Керівник відділу по боротьбі з хабарництвом та корупційними злочинами слідчого управління обласної міліції Дмитро Руденко зазначив, що працівники міліції вживають дієвих заходів по боротьбі з корупцією. Виявлено злочини не лише у бюджетний сфері, а й на підприємствах з приватною формою власності, які завдають збитків державі. Загалом з початку року слідчими міліції направлено на розгляд судів 48 кримінальних проваджень з обвинувальними актами.

Прес-служба УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ