З початку року за позовами прокурорів Закарпаття поновлено права понад 200 дітей         

З початку року за позовами прокурорів Закарпаття поновлено права понад 200 дітей     

22.10.15 20:38 0 682
За позовами прокурорів Закарпатської області впродовж поточного року цивільно-правовими засобами поновлено права 219 дітей.

Так, органами прокуратури області в сфері охорони дитинства до суду пред`явлено 90 позовів на загальну суму 3,5 млн грн. На судами регіону вже задоволено 56 позовів на загальну суму 2,7 млн грн, ще 11 – закрито у зв’язку з добровільним виконанням позовних вимог.

Активною є позиція ювенальних прокурорів, які виступають процесуальними керівниками у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх.

Зокрема, в рамках кримінальних проваджень пред’явлено 10 позовів на 214 тис грн, з яких: 3 на загальну суму 110 тис грн задоволено судами, ще 3 добровільно виконані відповідачами.

До прикладу, здійснюючи процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждав неповнолітній, ювенальним прокурором Рахівського району заявлено позов про стягнення із обвинуваченого вартості витрат на лікування дитини в обласній лікарні на суму 5 тис грн. Позов розглядається районним судом.

Крім того, під час здійснення своїх повноважень у сфері охорони дитинства ювенальними прокурорами велика увага приділяється захисту майнових прав дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування та дотриманню прав дітей, які вступили в конфлікт з законом.

Особливу уваги протягом поточного року приділено відстоюванню інтересів держави у сфері охорони дитинства. Зокрема, захисту майна шкіл, садочків та закладів оздоровлення дітей

Також за позовами прокурорів у судовому порядку скасовані рішення 19 місцевих рад щодо організації харчування дітей у навчальних закладах, які всупереч вимог закону позбавляли права безкоштовного харчування дітей із малозабезпечених сімей.

З початку року за участі прокурорів судами винесено 203 рішення.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ