На Житомирщині під час незаконного видобутку бурштину затримано групу рівненчан

На Житомирщині під час незаконного видобутку бурштину затримано групу рівненчан

22.10.15 13:15 0 564
Четверо жителів Рівненської області затримали працівники міліції на незаконній копальні в Овруцькому районі Житомирщини. Правоохоронці вилучили спецтехніку, за допомогою якої нелегально видобувалося сонячне каміння. Розпочато кримінальне провадження.

Повідомлення про те, що неподалік одного з населених пунктів Овруцького району невідомі особи розгорнули копальню з видобутку бурштину, надійшло до міліції 20 жовтня.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. По прибуттю правоохоронці дійсно помітили у лісі групу невідомих, чия незаконна діяльність не викликала жодних сумнівів. Чоловіки організували копальню за допомогою кустарної мотопомпи і, вимиваючи ґрунтовий прошарок, видобували сонячне каміння.

Затриманими виявилися четверо осіб, усі жителі Рівненщини, віком від 31 до 47 років. Під час огляду місця події правоохоронці вилучили мотопомпу та 46 метрів пожежних рукавів. До райвідділу міліції також було доставлено вилучені ВАЗ та автомобільний причіп.

Як повідомив начальник Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області Володимир Башинський, інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 2 років.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові стартувала ...

КОМЕНТАРІ