Луцьк: депутати на комісії підтримали Програму соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки

Луцьк: депутати на комісії підтримали Програму соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки

22.10.15 15:58 0 574
Cьогодні на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства депутати підтримали та рекомендували до прийняття на сесії міської ради Положення про Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у новій редакції.

Директор Луцького міського центу соціальних служб для сім' ї та молоді Ліна Галан зазначила, що нове Положення потрібне для приведення у відповідність до нормативно-правових актів діяльності центру. Передбачається збільшення категорій населення, якими будуть опікуватися працівники Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Це, зокрема, родини учасників та загиблих в АТО і внутрішньо переміщені особи.

Члени депутатської комісії також підтримали Програму соціального захисту населення міста на 2016 – 2020 роки. Директор департаменту соціальної політики Лариса Боярин, повідомила, що у 2015 році закінчується термін реалізації Комплексної міської програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням міської ради від 17.12.2010 № 2/8, в рамках якої за рахунок коштів міського бюджету реалізовувались заходи, спрямовані на підтримку та соціальних захист соціально вразливих мешканців міста, шляхом надання адресних допомог, пільг та інших соціальних гарантій. Вона акцентувала, що усі заходи Програми виконувалися, заборгованості по соціальних виплатах не має.

З метою забезпечення надання соціальної підтримки незахищеним верствам населення міста після закінчення дії Комплексної міської програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки, було розроблено Програму соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки, яка об'єднує в собі діючі та нові місцеві соціальні гарантії для соціально вразливих верств населення міста Луцька. На її реалізацію, на п'ять років, передбачається 9,1 млн. грн. Програма включає й нові заходи, які стосуються підтримки вдів загиблих учасників АТО та сімей, у яких народилася трійня чи більше діток, тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До місцевих бюджетів ...
Наступна новина: Площа пожеж на торфовищах ...

КОМЕНТАРІ