Чернівці: Кошти громади працюють на місто

Чернівці: Кошти громади працюють на місто

22.10.15 16:53 0 647
Міський бюджет без трансфертів за 9 місяців цього року виконано на 121,1%. Понад план до бюджету додатково отримано 85,6 млн. грн. Бюджет розвитку виконаний на 134,7%, перевиконання становить 4,6 млн. грн. Загалом за 9 місяців цього року додатково з міського бюджету на видатки спрямовано 244,3 млн. грн. Про це на брифінгу повідомила начальник фінансового управління міської ради Лівія Бамбуляк.

Додатково виділені кошти бюджету спрямовано на ремонти систем опалення, встановлення теплових лічильників, заміну газових котлів на котли з альтернативними видами палива, заміну вікон в установах соціально-культурної сфери, відкриття додаткових груп у ДНЗ, придбання обладнання для лікувальних закладів. Загалом видатки на освіту збільшено на 25,6 млн. грн., охорону здоров'я на 13,2 млн. грн. Два мільйона гривень спрямовано на початок будівництва дитсадка у Ленківцях на 160 місць.

Окрім того, 21,3 млн. грн. виділено на капітальний ремонт житлового фонду, в т.ч. понад 5,5 млн. грн. – на виконання робіт з енергозбереження за дольової участі мешканців багатоквартирних будинків. Вперше передбачено видатки на ремонт фасадів та брам в історичній частині міста (1,0 млн. грн.)

Півмільйона гривень спрямовано для часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами, залученими ОСББ та населенням на енергозберігаючі заходи. Вперше передбачено кошти на адресну допомогу сім'ям, в яких важкохворі діти потребують дорого вартісного лікування.

На придбання техніки для комунальних потреб міста в бюджеті передбачено 25,0 млн. грн., в т.ч. для водоканалу – 4,8 млн. грн., міськШЕП – 11,9 млн. грн.

Всі видатки з міського бюджету фінансуються вчасно. «Додаткові кошти місто отримало за рахунок децентралізації бюджету — а саме від акцизу, плати за адмінпослуги, транспортного податку. Такий фінансовий ресурс дозволяє нам працювати на розвиток міста», – зазначила Лівія Бамбуляк.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ