Чернівці: Систему електронного адміністрування ПДВ вивчали майбутні обліковці

Чернівці: Систему електронного адміністрування ПДВ вивчали майбутні обліковці

22.10.15 14:20 0 686
Днями студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ спільно з викладачами та податківцями знайомились із системою електронного адміністрування (СЕА) ПДВ на науковому семінарі.

Звичайно, що для майбутніх бухгалтерів ця тема дуже актуальна, адже СЕА ПДВ віднедавна запрацювала на повну потужність.

Теоретики і практики намагались доступно пояснити майбутнім обліковцям основні принципи роботи СЕА.

Кандидат економічних наук, старший викладач кафедри обліку і аудиту Людмила Столяр розповіла про важливість ПДВ для бюджету, про особливості справляння цього непрямого податку.

«Система електронного адміністрування податку на додану вартість призначена для безперервного оперативного контролю формування важливої складової бюджету країни – податку на додану вартість. Головною метою впровадження СЕА ПДВ є запобігання зловживань шляхом незаконного отримання відшкодування ПДВ із бюджету»,- зазначила завідувач сектору комунікацій ДПІ у м. Чернівцях Наталія Бальон.

Посадовець розповіла про електронні ПДВ-рахунки, за допомогою яких здійснюється безперервний та ефективний контроль формування та відшкодування податку на додану вартість. Завдяки СЕА ПДВ інформація про об'єми бюджетних ресурсів з ПДВ стає доступною у кожний момент часу (а не по закінченню звітного періоду, коли платники склали декларації), крім того, СЕА ПДВ дає можливість оперативно регулювати процес формування зобов'язань і податкового кредиту кожного з платників таким чином, щоб в цілому по країні сума відшкодування ПДВ не перевищувала суму надходжень цього податку до бюджету.

Майбутні бухгалтери дізналися: яка сума має бути на ПДВ-рахунку, як часто його необхідно поповнювати, що робити, якщо на ПДВ-рахунку недостатньо коштів.

Зацікавили і викладачів, і студентів вірні помічники – електронні сервіси для платників податків ПДВ, які наразі пропонує Державна фіскальна служба України.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівному ще до Нового року ...

КОМЕНТАРІ