На Тернопільщині відбулись змагання рятувальників-газодимозахисників

На Тернопільщині відбулись змагання рятувальників-газодимозахисників

22.10.15 16:36 0 574
20 жовтня в м. Бережани, на базі 7-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Тернопільській області відбулися фінальні щорічні змагання команд рятувальників-газодимозахисників, що вже здобули перемогу в зональних етапах першості. В умовах максимально наближених до реальних бійці ДСНС демонстрували свою професійну майстерність, змагаючись на звання кращої та найбільш підготовленої ланки газодимозахисної служби.

Вітаючи учасників змагань начальник Управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей підкреслив, що газодимозахисна служба в пожежно-рятувальній справі потребує чи не найбільшої теоретичної, спеціальної та фізичної підготовки, адже саме газодимозахисники першими заходять у палаючі будівлі та задимлені приміщення, проводять розвідку і рятують людей, життя яких в багатьох випадках залежить від майстерності і професіоналізму вогнеборців.

На змаганнях були присутні представники місцевої влади, керівництво Управління ДСНС та начальники пожежно-рятувальних підрозділів області. Першість відбувалась у три етапи. Газодимозахисники здійснювали бойову перевірку ізолюючих апаратів, проводили саморятування з вікна третього поверху навчальної вежі, проводили пошук та евакуацію умовного потерпілого з теплодимокамери.

Усі команди достойно боролись за перемогу. Чемпіонами цьогорічних змагань заслужено стали вогнеборці 5-ї державної пожежно-рятувальної частини управління, які здобули перше загальнокомандне місце, та звання кращої ланки газодимозахисної служби 2015 року та вибороли перехідну відзнаку імені старшого лейтенанта служби цивільного захисту Ростислава Манащука. Другими стали рятувальники з 3-ї державної пожежно-рятувальної частини, третє місце зайняла команда з міста Зборів. Звання «Кращий газодимозахисник» виборов молодший сержант служби цивільного захисту Василь Максимів рятувальник 10-ї державної пожежно-рятувальної частини управління. Кращим майстром бази ГДЗС визнано прапорщика служби цивільного захисту Володимира Зайцева бійця 5-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління.

Від керівництва Управління переможці одержали кубки, грамоти та цінні подарунки, які надав спонсор змагань ТМ “Молокія”.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині валерій ...

КОМЕНТАРІ