За 5 останніх років рятувальними службами на водних об’єктах м. Чернігова врятовано 23 особи

За 5 останніх років рятувальними службами на водних об’єктах м. Чернігова врятовано 23 особи

22.10.15 10:06 0 515
З метою запобігання виникненню нещасних випадків і надзвичайних ситуацій на водних об'єктах управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради розроблений проект Програми з охорони життя людей на водних об'єктах у м. Чернігові на 2016 – 2020 роки. З проектом Програми під час засідання виконавчого комітету ознайомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Кузнєцов.

Міська система забезпечення безпеки людей на водних об'єктах як територіях, що підлягають постійному та обов'язковому обслуговуванню аварійно-рятувальними службами, функціонує з метою здійснення комплексу заходів, спрямованих на створення належних умов в місцях масового відпочинку населення влітку, в місцях на водних об'єктах, де можливе велике перебування відпочиваючих влітку та при любительському і спортивному рибальстві протягом року.

За інформацією О. Кузнєцова, на водних об'єктах з різних причин щорічно гинуть люди, у тому числі й діти. Зокрема, протягом поточного року затонуло 9 осіб, у тому числі 2 дитини. Врятовано 7 осіб.

Основною причиною трагічних випадків на воді, вважає О. Кузнєцов, є людський фактор – нехтування встановленими правилами поведінки на воді, купання у заборонених місцях, у нетверезому стані та купання дітей без нагляду дорослих.

За час дії Програми з охорони життя людей на водних об'єктах у м. Чернігові на 2011-2015 роки загинуло на воді 42 особи, з яких 3 дитини. При купанні у нетверезому стані потонуло 12 осіб, при купанні у заборонених місцях потонуло 25 осіб. За 5 років рятівниками сезонних постів на водних об'єктах міста врятовано 23 особи, у тому числі 7 дітей.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, для забезпечення охорони життя людей на воді, управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, на думку начальника управління, слід охопити значно більше коло питань. Зокрема, з проведення роз'яснювально-пропагандистської роботи серед населення, визначення та облаштування місць відпочинку людей, покращання фінансового та матеріального забезпечення заходів щодо захисту життя людей на водних об'єктах.

Серед завдань Програми доповідач назвав облаштування міського пляжу «Золотий берег» згідно з встановленими вимогами, обстеження і очищення дна акваторії міського пляжу «Золотий берег» та місць відпочинку населення на водних об'єктах, паспортизація пляжу, визначення місць на водних об'єктах м. Чернігова, де можливе перебування відпочиваючих у літню пору року та виставлення у цих місцях сезонних рятувальних постів. Крім того, необхідні подальший розвиток та удосконалення рятувальних сил на водних об'єктах та системи зв'язку й оповіщення щодо надзвичайних ситуацій і нещасних випадків на водних об'єктах, проведення роз'яснювальної роботи серед населення.

Фінансове забезпечення Програми здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету міста, коштів зацікавлених суб'єктів господарювання усіх форм власності та інших джерел, не заборонених законодавством, загалом 1240 тис. грн.

Виконавчий комітет погодив проект Програми з охорони життя людей на водних об'єктах у м. Чернігові на 2016 – 2010 роки та доручив управлінню внести проект Програми на розгляд Чернігівської міської ради.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбувся ...
Наступна новина: Звернення секретаря ...

КОМЕНТАРІ