У Хмельницькій області поводження з небезпечними відходами

У Хмельницькій області поводження з небезпечними відходами

22.10.15 15:38 0 547
У місті Славута на території колишнього заводу “Лотос” по вул. Привокзальній, 1 проведено роботи з екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин. В результаті виконання цих робіт перезатарено близько 46 тонн небезпечних відходів (гексахлорану) та тари з під них.

Гексахлоран використовувався на заводі “Лотос” в якості сировини для виготовлення миючих засобів. Ця речовини відноситься до хлорорганічних пестицидів, які є дуже токсичними і сильнодіючими, а також найбільш стійкими, у зв'язку з чим нині в багатьох країнах світу заборонено або значно обмежено використання препаратів, які містять ці речовини.

Роботи з екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин здійснено в рамках виконання Регіональної програми поводження з небезпечними (токсичними) відходами у Хмельницькій області на 2010-2015 роки за рахунок коштів обласного бюджету.

Завдяки виконанню цих робіт значно обмежено негативний вплив небезпечних відходів на довкілля, а також визначено їх фактичний обсяг та підготовлено до вивезення на утилізацію.

Протягом 2010-2013 років з території колишнього заводу “Лотос” за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього середовища вивезено на знешкодження за межі України понад 142 тонни заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі нагорода ...
Наступна новина: З податківцями цьогоріч ...

КОМЕНТАРІ