На Тернопіллі 30 жовтня звітуватимуть мистецькі колективи Теребовлянського району

На Тернопіллі 30 жовтня звітуватимуть мистецькі колективи Теребовлянського району

22.10.15 12:45 0 616
30 жовтня у районному будинку культури відбудеться звіт мистецьких колективів району. Цього року звіт обласного значення буде присвячений 97-й річниці утворення ЗУНР та пройде під патріотичним гаслом „За Україну! За її волю! За народ!”.

З метою обговорення організаційних питань голова райдержадміністрації Юрій Ништа провів засідання оргкомітету, на якому були присутні представники районної та міської рад, закладів освіти та культури району.

„Для того, щоб отримати найвищу оцінку від глядачів та гостей, ми повинні дуже добре підготуватися, – висловив думку Юрій Ништа, – Адже ми маємо чудову нагоду показати обличчя нашого краю”.

Начальник відділу культури та туризму РДА Михайло Кузів проінформував присутніх, що мистецькі керівники заходу завершили роботу над тематичним сценарієм звіту, а колективи-учасники активно проводять репетиції та оновлюють костюми. Михайло Романович також зазначив, що тематично дійство торкнеться як тем минулого: утворення Західно-Української Народної Республіки, діяльності Січових Стрільців та козацтва, так і тем, що змальовують нашу болючу сучасність.

За словами начальника відділу культури та туризму, для запрошених гостей із області та інших районів готуються яскраві запрошення, у яких міститься коротка інформація про наш район та культурне життя у ньому. А для усіх глядачів та учасників дійства – спецвипуск районної газети „Воля” із кольоровою вкладкою про культурне сьогодення нашого краю: події, колективи, особистості.

Нагадаємо, що естафету проведення творчого звіту наш район прийняв від Підгаєччини, а 30 жовтня наприкінці заходу місцеві керівники передадуть естафету далі – представникам Підволочиського району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі під час ...
Наступна новина: У Вінниці кандидати в нову ...

КОМЕНТАРІ