Василь Хомінець: «Вибори – найдемократичніший інститут зміни влади. Маніпуляції думкою громади є злочином»

Василь Хомінець: «Вибори – найдемократичніший інститут зміни влади. Маніпуляції думкою громади є злочином»

22.10.15 12:13 0 522
Підходять до завершення виборчі перегони. На жаль, ганебний та неприпустимий випадок трапився у серці Тернопільщини, кров'ю дітей якої окроплена Революція Гідності. Вони та мільйони мешканців України стояли на майданах, бо прагнули змін, прагнули жити у вільній, некорумпованій, демократичній державі.

І ось за кілька днів до місцевих виборів в одній з друкарень виявлено майже дві тисячі “зайвих” видрукуваних бюлетенів. Цей факт нівелює поняття того, що вибори є найдемократичнішим інститутом зміни влади. Маніпуляції думкою громади є злочином, бо підривають усі основи народовладдя та забирають право на зміни у суспільстві, на які, голосуючи, сподіваються громадяни.

Звертаюся до правоохоронних органів терміново і, головно, ретельно розслідувати цей випадок. Винні повинні бути покарані Закликаю також правоохоронців гідно виконувати свої обов'язки під час проведення виборів, не допускати порушень та забезпечувати належний громадський порядок на дільницях, під час підрахунку голосів та транспортування бюлетенів.

Шановні члени виборчих комісій!

Які б політичні сили Ви не представляли, звертаюся до Вас сумлінно виконувати покладені на вас завдання, не допускати махінацій та забезпечити прозорі вибори.

Шановні краяни!

Закликаю Вас у неділю, 25 жовтня, прийти на виборчі дільниці і обов'язково проголосувати за покликом совісті, не піддаватися на підкупи та інші маніпуляції. Голосуйте так, щоб Вам не було соромно за власний вибір. Пам'ятайте, наша держава взяла курс на децентралізацію влади, і від Вашого усвідомленого вибору залежить, як житиме та розвиватиметься наш край – кожне село, містечко чи місто, кожна громада Тернопілля.

Усі ми будьмо чесними перед Богом, власною совістю та Законом.

З повагою

голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Як тренують українських ...

КОМЕНТАРІ