На Вінничині прокуратура здійснюється процесуальне керівництво у злочинах про ухилення від сплати податків підприємствами-нафтотрейдерами

На Вінничині прокуратура здійснюється процесуальне керівництво у злочинах про ухилення від сплати податків підприємствами-нафтотрейдерами

23.10.15 13:43 0 527
Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків одним із підприємств м. Вінниці на суму майже 17 млн грн.

Так, службові особи одного з підприємств обласного центру при проведенні фінансово-господарської діяльності за період 2012 – 2014 років з підприємствами які мали ознаки фіктивності та ризикової категорії, в порушення вимог Податкового кодексу України, ухилились від сплати податку на прибуток в сумі майже 10 млн грн та податок на додану вартість близько 7 млн грн, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Зокрема, в 2013 році проводило господарські операції із ТОВ у Харківській області. Відповідно до вироку Червонозаводського районного суду м. Харкова директор цього підприємства громадянин визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво). Він був лише формально учасником та директором товариства, не виконував функцій, покладених на нього згідно статуту підприємства, не вчиняв дій щодо його управлінням, не брав участі у фінансово-господарській діяльності даного підприємства та не отримував від неї прибутку. Також, перевіркою встановлено, що фактичного здійснення операцій по реалізації дизельного палива та бензину від Харківського товариства на адресу підприємства у м. Вінниці не проводилось.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Казахстані закрили ...
Наступна новина: Сучасна котельня вирішила ...

КОМЕНТАРІ