Комунальники Луцька та Холма підбивали підсумки реалізації міжнародного проекту

Комунальники Луцька та Холма підбивали підсумки реалізації міжнародного проекту

23.10.15 08:38 0 577
20-21 жовтня делегація керівників комунальних служб міста Луцька та директорів ЖЕКів на чолі із заступником директора департаменту ЖКГ, начальником відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Миколою Осіюком взяла участь у підсумковому семінарі в рамках міжнародного проекту «Розвиток комунальних послуг як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння», що відбувся у місті Холм (Республіка Польща).

Цей заключний захід був свого роду підбиттям підсумків усього проекту і тематично охопив усі сфери комунального життя міст-партнерів Луцька та Холма: житлове господарство, громадський транспорт, управління відходами, теплопостачання і водно-каналізаційне господарство.

З вітальним словом та підбиттям підсумків реалізації проекту виступила директор Товариства органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг, координатор проекту Галина Грабарчук. Вона позитивно оцінила співпрацю між партнерами і висловила надію на подальшу роботу в рамках інших міжнародних ініціатив. Проектний менеджер з Луцька Оксана Савчук теж подякувала усім причетним до реалізації проекту.

Модерував підсумковий семінар заступник президента міста Холм Юзеф Гурни, котрий теж привітав учасників, подякував партнерам, а також висловив сподівання на плідну подальшу співпрацю, яка б виявилася не лише у майбутніх міжнародних проектах, а й в підтримці гарних добросусідських відносин і готовності завжди ділитися досвідом.

На початку семінару було презентовано основні продукти проекту: концепція щодо зливу дощової і талої води в містах Холмі та Луцьку. Документ, що презентували представники Холма, територіально охопив усе місто, а Концепція, яка розроблялася у Луцьку, охопила лише кілька вулиць: Корольова, Даньшина, Верещагіна та Малоомелянівський масив. Для цих вулиць Луцька в рамках проекту ще допрацьовується проектно-кошторисна документація для усунення проблеми, що турбує мешканців цих територій – підтоплення. Доповідачі відзначили важливість цих документів для населення своїх міст і накреслили перспективи практичної реалізації цих документів.

Згодом учасники мали можливість прослухати підсумкові виступи представників комунальних служб Луцька та Холма, у яких лектори намагалися знайти спільні проблеми різних сфер комунального господарства обох міст, запропонувати шляхи їх вирішення, поділитися позитивним досвідом, окреслити напрямки подальшої співпраці.

Після обговорення виступів усі учасники семінару отримали змогу побувати з навчальним візитом на Холмському міському підприємстві теплоенергетики, де познайомилися із системою опалення твердим паливом та керуванням процесом постачанням тепла у польському місті Холм. Луцькі комунальники були приємно здивовані сучасністю технологій та передовим досвідом польських колег, неодноразово висловлювали сподівання, що найближчим часом з гордістю возитимуть сусідів на луцькі оновлені об'єкти.

Основний висновок підсумкової зустрічі партнерів – співпраця не повинна зупинятися після закінчення проекту, потрібно далі працювати, переймати європейський досвід поляків, стимулювати власне суспільство до змін.

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ