Волинська область: рятувальники разом із службами екстреного реагування відпрацювали алгоритм дій на об’єктах життєзабезпечення

Волинська область: рятувальники разом із службами екстреного реагування відпрацювали алгоритм дій на об’єктах життєзабезпечення

23.10.15 14:55 0 540
22 жовтня на котельні КП «Нововолинськтеплокомуненерго», що розташована на вулиці Святого Володимира у місті Нововолинську Волинської області, відбулися тактико-спеціальні навчання органів управління і служб цивільного захисту щодо дій під час аварії на об’єкті життєзабезпечення в зимовий період.

Окрім рятувальників, у навчаннях взяли участь газова та медична служби, бригади водного господарства та енергетики, а також обслуговуючий персонал підприємства «Нововолинськтеплокомуненерго» та правоохоронці.

За задумом навчань, внаслідок витоку газу у приміщенні котельні трапився вибух. Як наслідок – двоє травмованих працівників підприємства, часткові руйнування будівлі котельні, пошкоджений котел та подальше виникнення пожежі. Унаслідок аварії було припинено теплопостачання на прилеглих вулицях міста Нововолинська.

Отримавши повідомлення про умовну надзвичайну подію, на місце аварії уже за чотири хвилини прибули два відділення рятувальників ДПРЧ-5 міста Нововолинська й одразу ж по прибуття оголошують підвищений номер виклику, що передбачає оперативне прибуття на місце події невідкладної медичної допомоги та аварійно-відновлювальних формувань інших служб екстреного реагування та життєзабезпечення.

Рятувальники у складі ланки газодимозахисної служби розпочали свої дії з пошуку постраждалих в осередку пожежі. Після евакуації умовно травмованих робітників котельні та передачі їх бригадам невідкладної медичної допомоги, бійці ДСНС приступили до гасіння пожежі. У процесі умовного приборкання полум’я з’ясувалося, що ще двоє осіб потребують допомоги: шлях з покрівлі котельні їм начебто заблокувала пожежа. Відтак, рятувальники евакуювали їх з небезпечної зони за допомогою драбин.

Після остаточної ліквідації пожежі у приміщенні лабораторії співробітники ДСНС виявили розгерметизовану ємність із розчином соляної кислоти, тож для здійснення евакуації небезпечної речовини рятувальники застосували захисні хімічні костюми. Крім того, за допомогою аварійно-рятувальної техніки та обладнання працівники пожежно-рятувальної служби провели пошуки потерпіли з-під умовних завалів.

Учасники навчань приділили важливу увагу практичному відпрацюванню алгоритму взаємодії, оскільки від належно організованої роботи та оперативної взаємодії усіх аварійно-рятувальних служб залежить ефективне реагування у випадку реальної аварії в осінньо-зимовий період.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі з будинку ...
Наступна новина: Рівненські медики їздили до ...

КОМЕНТАРІ