На Тернопіллі рятувальники вдосконалювали вміння надавати домедичну допомогу постраждалим

На Тернопіллі рятувальники вдосконалювали вміння надавати домедичну допомогу постраждалим

23.10.15 15:35 0 600
Рятувальник – професія відважних і сильним духом, покликання яких – рятувати, допомагати, захищати….І не рідко в руках працівників цієї мужньої професії знаходяться життя людей. У цей час дорогою стає кожна секунда. Тоді вчасне надання домедичної допомоги стає надзвичайно важливим....

Часто, при нещасному випадку, необхідно не тільки негайно надати потерпілому домедичну допомогу, а й швидко і правильно доставити його в найближчу лікувальну установу. Порушення правил перенесення і перевезення потерпілого може призвести до непоправної шкоди і в подальшому мати вплив на якість здоров’я і рівень життя постраждалого.

22 жовтня фахівці Управління ДСНС України у Тернопільській області організували проведення курсів домедичної допомоги для працівників Служби порятунку. «Такі заняття є надзвичайно важливими для наших бійців. Адже у корені самої професії «рятувальник» знаходиться її основне завдання – порятунок людських життів. А виклики на різного роду надзвичайні ситуації дуже часті, і ніхто не може передбачити, що ж коїться на місці події», - розповів нам начальник лікарсько-експертної комісії Управління майор служби цивільного захисту Богдан Юрійович Ягельський.

Під його керівництвом рятувальники вдосконалювали тактику надання невідкладної допомоги у надзвичайних ситуаціях (при обвалах будівельних конструкцій, падінні з висоти, при дорожньо-транспортних подіях, ураженні вогнепальною зброєю, тощо), мали можливість попрактикуватись у застосуванні різноманітних засобів транспортної іммобілізації, навчались проводити різні види перев’язок при уявних пошкодженнях різних ділянок тіла, вивчали різні способи перенесення потерпілих та багато іншого. На завершення заняття практичні навики були закріплені переглядом та обговоренням навчального відеофільму з даної тематики.

А наостанок своїми враженнями поділився начальник караулу 14-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління Дмитро Крісак: «Я дуже задоволений, що черговий раз потрапив на ці курси. Адже знання, які ми тут отримуємо, є дуже корисними та важливими не лише для працівників Служби порятунку, але і для кожного пересічного громадянина.»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Міліція Волині ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ