Тернопілля: у місцевій ЗОШ № 2 рятувальники провели тактико-спеціальні навчання та громадську акцію "Запобігти! Врятувати! Допомогти!"

Тернопілля: у місцевій ЗОШ № 2 рятувальники провели тактико-спеціальні навчання та громадську акцію "Запобігти! Врятувати! Допомогти!"

23.10.15 14:33 0 601
Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» вже багато років поспіль є важливим аспектом діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій, адже дуже важливо донести до громадян, особливо юних, украй важливу інформацію про правила безпечної поведінки у повсякденному житті, а також ознайомити їх з реаліями мужньої та самовідданої професії рятувальника.

Чергова акція відбулася 22 жовтня у місті Збараж Тернопільської області. Цього дня рятувальники завітали до школярів загальноосвітній школи І-ІІІ ступенів № 2.

Діти з радістю зустріли гостей. Вогнеборці розповіли їм про службу в підрозділах державної служби з надзвичайних ситуацій, ознайомили з первинними засобами пожежогасіння, нагадали школярам правила безпеки життєдіяльності, проінформували, як діяти у випадку пожежі, чи іншої надзвичайної події.

З непідробною цікавістю діти спостерігали за бойовим розгортанням, роботою рятувальників в апаратах на стисненому повітрі, мали можливість оглянути пожежно-рятувальну техніку та спорядження, що знаходиться на озброєнні місцевого підрозділу ДСНС, зблизька ознайомитись із зразками вибухонебезпечних

предметів часів минулих війн, що трапляються на території області. Також всі бажаючі охоче приміряли на себе бойові обладунки вогнеборців.

У підсумку проведеним заходом залишились задоволені й учні, й вчителі, й самі рятувальники, а школярі, особливо молодші, в захоплені від побаченого та почутого висловили бажання в майбутньому стати пожежниками.

Також цього дня на базі даного навчального закладу працівники 4-ї державної пожежно-рятувальної частини провели тактико-спеціальні навчання, метою яких було вдосконалення навиків ліквідації пожеж та евакуації людей у навчальних закладах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті міліція ...

КОМЕНТАРІ