Чернівці: Ще двадцять дітей з вадами зору отримали затишну групу

Чернівці: Ще двадцять дітей з вадами зору отримали затишну групу

23.10.15 14:12 0 551
Нову групу на 20 дітей з вадами зору відкрито у спеціальному дошкільному навчальному закладі №17 “Паросток”. У приміщенні здійснено капітальний ремонт, закуплено нові меблі.

«На ці потреби витрачено майже 470 тисяч гривень з міського бюджету, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Я вельми вдячний батькам за те, що також долучилися до облаштування такої затишної групи і зібрали 15 тисяч гривень. Спільними зусиллями ми досягли того, щоби ці діти почувалися комфортно і мали нормальні умови для розвитку. Наступного року цей та деякі інші дитячі садки підпадають під програму енергозбереження. Тут буде зроблений фасад, утеплене горище, підвали, замінені вікна тощо. Якщо всі наші плани здійсняться, наступного року плануємо відкрити три додаткових садочки, а це дозволить збільшити кількість груп до тридцяти. Ми прийняли рішення винести на наступну сесію питання про виділення 117 тисяч гривень для дошкільних закладів на миючі та дезінфікуючі засоби, завдяки чому зменшиться навантаження на гаманці батьків до кінця року».

Окрім того Олексій Каспрук ініціює закладення у міський бюджет-2016 суми, яка в повному обсязі задовільнить потреби ДНЗ у цих засобах на весь рік.

« у нас 120 дітей з вадами зору, – розповідає завідуюча ДНЗ №17 Галина Філіпчук. – Тому дуже важливо, що на нас звернули таку увагу. Окрім всього іншого, тут здійснено капітальний ремонт каналізаційної та водопровідної систем, електромережі. Встановлено нові спеціальні світильники, нові ліжка – усе необхідне для виховання дітей, які мають вади зору».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку депутати ...

КОМЕНТАРІ