Чернігівська міськрада звернулася до організаторів концертів на Красній площі перенести заходи

Чернігівська міськрада звернулася до організаторів концертів на Красній площі перенести заходи

23.10.15 10:45 0 588
Чернігівська міська рада звернулася до організаторів концертів на Красній площі перенести заходи або змінити місце їх проведення. Про це повідомив журналістам заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров.

Він пояснив, що до Чернігівської міської ради із повідомленням про проведення масових заходів 23 жовтня звернувся кандидат на посаду міського голови Сергій Куценко та благодійний фонд "Поліський оберіг". За словами С. Віхрова, у квітні міськрада отримала листа від фонду за підписом директора Романа Старікова із повідомленням про проведення масових заходів на Красній площі 19-20 вересня, 17-18 жовтня та 24 жовтня цього року.

Пізніше, 19 жовтня, з повідомленням про концерт на площі 23 жовтня звернувся кандидат на посаду мера. "І 20 жовтня ми отримали нового листа від фонду "Поліський оберіг" з інформацією про масовий захід на 23 жовтня – проведення фестивалю дитячої творчості "Чернігів Thebest", - констатував посадовець.

С.Віхров підкреслив, що учора під час прес-конференції організатори фестивалю звинуватили міську раду у не наданні можливості проведення заходу. "Ці звинувачення абсолютно безпідставні. Ми підтримували і підтримуємо молодь, дітей, всі ініціативи, спрямовані на розвиток дитячої творчості та мистецтва, але вважаю, що робити політичні спекуляції на дітях неправильно", - наголосив заступник міського голови. Крім того, С.Віхров повідомив, що міліція надіслала листа до міської ради з інформацією про можливі провокації і протистояння на площі під час масових заходів. "Ми звернулися до правоохоронців, щоб вони надали роз'яснення і деталі, щоб міська рада мала юридичні підстави звернутися до суду "розвести" ці заходи", - зазначив він.

Заступник міського голови, у компетенції якого перебуває сфера культури міста, також заявив про готовність надати для проведення дитячого фестивалю міський Палац культури.

На міська рада згідно з чинним законодавством, не має права ані дозволяти, ані забороняти публічні масові заходи. В Україні діє попереджувальний принцип проведення масових заходів.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: спартакіада міста ...
Наступна новина: У Житомирській ОДА ...

КОМЕНТАРІ