У Хмельницькій області географи визначили пріоритети у викладанні предмета

У Хмельницькій області географи визначили пріоритети у викладанні предмета

23.10.15 13:30 0 559
У Хмельницькому відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Вивчення географії України в умовах переходу на нові навчальні програми у 8-9 класах загальноосвітніх навчальних закладів». До міста над Південним Бугом приїхали 23 методисти обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

З вітальним словом до гостей звернулися головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Роман Гладковський, директор департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації Олег Фасоля, ректор Хмельницького ОІППО, доктор педагогічних наук, професор Віктор Берека, заступник начальника управління освіти Хмельницької міської ради Тетяна Дупляк, завідувач науково-методичного центру управління освіти Хмельницької міської ради Галина Думанська.

Учасники семінару розглянули питання нормативного та навчально-методичного забезпечення географічної освіти, організації навчально-дослідної та краєзнавчої роботи учнів, упровадження інформаційних технологій у навчальний процес, патріотичного виховання дітей засобами географії тощо.

Своє бачення означеної проблематики колегам виклали фахівці Міносвіти, науковці Інституту модернізації освіти, Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Кам'янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка, Харківського державного педагогічного університету ім. Г.Сковороди, Гуманітарного інституту Київського університету ім. Б. Грінченка, представники видавництв «Педагогічна преса» і «Картографія» та фахових журналів і газет.

Досвідом роботи на семінарі поділилися автори програм і підручників з географії, методисти, кращі вчителі міста Хмельницького.

Цікавим був у практичний модуль у Хмельницькому НВК №10. Тут педагоги відвідали майстер-клас (учитель Гоцка О.І.) та уроки географії (вчитель Худецька Л.В.) і природознавства (вчитель Синиця Л.О.).

Учасники семінару оглянули у ХОІППО експозицію музею «Історія освіти Хмельницької області. Витоки та сьогодення», побували у Меджибізькій фортеці, ознайомилися з пам'ятними місцями Хмельницького.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ