В Україні державні дані стануть відкритими для громадян та бізнесу

В Україні державні дані стануть відкритими для громадян та бізнесу

23.10.15 08:51 0 482
21 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив проект постанови «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», якою передбачається відкриття у формі відкритих даних 331 набору державних даних, а також встановлюються вимоги до формату та структури таких наборів даних.

Протягом 6 місяців розпорядники інформації повинні оприлюднити та забезпечити подальше оновлення на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та своїх офіційних веб-сайтах відповідних наборів даних, серед яких Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців; Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство; Звіти про використання бюджетних коштів; Інформація про стан аварійності на автошляхах України; Державний реєстр лікарських засобів; Інформація про хід ліквідації ямковості на основних дорогах міжнародного, національного та регіонального значень; Реєстр платників податку на додану вартість та багато інших важливих для громадян державних даних.

Створення та забезпечення функціонування єдиного державного веб-порталу відкритих даних здійснюється Державним агентством з питань електронного урядування. На тестова версія веб-порталу доступна за адресою http://data.gov.ua. Також Агентство має забезпечити проведення із залученням інститутів громадянського суспільства та представників громадськості періодичного моніторингу стану оприлюднення та оновлення наборів даних із наступною публікацією його результатів на єдиному державному веб-порталі.

«Розвиток відкритих державних даних – це не лише підвищення відкритості та прозорості органів влади, а й шлях до розвитку потужної індустрії. Відкриті державні дані по всьому світу стають важливим джерелом для розвитку інноваційного, середнього та малого бізнесу. Саме на базі державних даних, що стали відкритими, реалізуються успішні соціально-важливі та комерційні проекти, оборот яких в ЄС складає сотні мільйонів євро на рік», – зазначив Олександр Риженко, Голова Державного агентства з питань електронного урядування України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині постановою ...
Наступна новина: Безкоштовні пластичні ...

КОМЕНТАРІ