В Чернігівській області під час зустрічі з делегацією Консультативної Місії Євросоюзу рятувальники вже вдруге обговорили проблемні питання вимушених переселенців та стан забезпечення безпеки в регіоні

В Чернігівській області під час зустрічі з делегацією Консультативної Місії Євросоюзу рятувальники вже вдруге обговорили проблемні питання вимушених переселенців та стан забезпечення безпеки в регіоні

23.10.15 11:05 0 600
21 жовтня у Чернігові в обласному Управлінні ДСНС вже вдруге відбулася робоча зустріч керівництва оперативно-рятувальної служби з делегацією регіонального співробітництва Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Слід зазначити, що візит мав за мету здійснення більш детального аналізу ситуації з безпекою на Чернігівщині. Як зазначили фахівець з регіонального співробітництва, експерт з поліції Пекка Гюютіайнен та радник з питань регіонального співробітництва правоохоронних органів з населенням у постконфліктний період Петер Вільсон, на підставі отриманих результатів будуть розроблені рекомендації відповідним органам ЄС задля кращого реагування на потреби українських партнерів в реалізації реформ.

Під час робочої зустрічі обговорені питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у Чернігівську область. Заступник начальника обласного У ДСНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло зазначив: «На територію області прибуло понад 12,3 тис. людей, серед яких понад 40% - пенсіонерів, більше третини осіб працездатного віку та 22% дітей. Практично усім прибулим переміщеним особам надано різні види допомоги, а саме: з розселення, відновлення втрачених документів, влаштування дітей до шкіл і дитячих садків, працевлаштування, отримання пенсії, матеріальної, медичної та психологічної допомоги.».

Крім того, в ході роботи перший заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий охарактеризував стан забезпечення пожежної і техногенної безпеки в регіоні. Зокрема, представників місії цікавили питання знешкодження вибухонебезпечних предметів, співпраці з цього питання рятувальників і правоохоронних органів, залучення аварійних служб під час ліквідації пожеж і аварій в екологічних системах та на небезпечних об'єктах. Дмитро Бескостий підкреслив: «Підрозділами та обласним управлінням оперативно-рятувальної служби налагоджено тісну співпрацю з органами виконавчої влади та усіма суб'єктами реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій, в тому числі й транскордонного характеру. Ми готові до виконання завдань за призначенням, адже відпрацьовуємо зазначені вище питання під час спільних практичних навчань і тренувань».

На завершення робочої зустрічі представники Місії висловили рятувальникам слова вдячності за їх відкритість і готовність до діалогу, а також були досягнуті домовленості в подальшій співпраці щодо забезпечення безпеки на Чернігівщині.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очільник закарпатської ...
Наступна новина: На Львівщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ