В Чернівецькій області рятувальники взяли участь у семінар-нараді щодо інформування і оповіщення населення при виникненні надзвичайних ситуацій

В Чернівецькій області рятувальники взяли участь у семінар-нараді щодо інформування і оповіщення населення при виникненні надзвичайних ситуацій

23.10.15 09:02 0 550
21 жовтня в залі засідань Чернівецької обласної державної адміністрації було проведено семінар-нараду на тему «Інформування і оповіщення населення при виникненні надзвичайних ситуацій». Захід організований Управлінням цивільного захисту населення Чернівецької ОДА та Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області. Учасниками наради стали голови районних та міських комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та представники інших обласних служб цивільного захисту.

Під час семінару розглядалися питання щодо стану систем оповіщення населення краю, інформування та оповіщення населення у разі надзвичайної ситуації. Так, працівники Управління ДСНС акцентували увагу присутніх на необхідності влаштування системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій, яка є однією із складових системи оповіщення, та довели учасникам семінару інформацію про стан обладнання об’єктів підвищеної небезпеки такими системами. Разом з цим, рятувальники розповіли про технічне забезпечення і обслуговування засобів оповіщення та зв’язку. Окремо під час заходу розглядався досвід організації оповіщення населення Новоселицького району про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, створеної згідно проекту «Підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут» в рамках Спільної операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013 рр..», про що розповіла Голова даного проекту Світлана Скрикуляк.

Наприкінці заходу перед всіма присутніми виступили представники телекомунікаційної компанії, які поділилися досвідом створення регіональних та об’єктових систем раннього виявлення та оповіщення.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Безкоштовні пластичні ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ