На Вінничині законодавчі зміни до Порядку обліку платників податків та Положення про реєстрацію платників ПДВ

На Вінничині законодавчі зміни до Порядку обліку платників податків та Положення про реєстрацію платників ПДВ

24.10.15 17:08 0 566
Головне управління ГУ ДФС у Вінницькій області інформує, що з 16 жовтня 2015 року у зв'язку з опублікуванням в Офіційному віснику України від 16.10.2015р. набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 31.08.2015р. № 747 "Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість".

Зокрема, урегульовано питання стосовно порядку перебування на обліку в контролюючих органах угод про розподіл продукції, на які поширюються особливості податкового обліку та оподаткування, визначені розділом V та XVIII Податкового кодексу та договорів управління майном та договорів про спільну діяльність на території України без створення юридичних осіб, за якими здійснюються операції з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з розділом V Кодексу (крім договорів, на які поширюються норми другого речення абз. 2 пп. 5 п. 180.1 ст. 180 розділу V Кодексу).

Також є суттєвими новації, які внесені до Положення про реєстрацію платників ПДВ. З 5 до 3 робочих днів зменшився термін щодо:

- надання податковою інспекцією письмової пропозиції платнику щодо подання ним нової заяви про реєстрацію, у випадку наявності підстав неприйняття попередньої;

- надання податковою інспекцією за запитом платника ПДВ у електронній формі даних з Реєстру платників ПДВ, що оприлюднюється на єдиному державному реєстраційному веб-порталі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та офіційному веб-сайті ДФСУ;

- внесення податковою інспекцією до реєстру суб'єктів спеціального режиму оподаткування запису про реєстрацію сільськогосподарського підприємства платником ПДВ;

До Витягу з реєстру платників ПДВ за формою № 2-ВР відтепер будуть включатися реквізити рахунка (рахунків) в системі електронного адміністрування податку на додану вартість.

Дещо змінено процедуру надання витягів та довідок з Реєстру платників ПДВ та установлено, що платник ПДВ чи Представник платника може отримати витяг у контролюючому органі у будь-який час до дати анулювання реєстрації, або виникнення змін у даних про платника ПДВ, або зміни контролюючого органу, які зазначаються у витягу.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС України нагадує ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ