В Закарпатській області жодне звернення громадян до прокуратури не залишено без розгляду        

В Закарпатській області жодне звернення громадян до прокуратури не залишено без розгляду     

24.10.15 08:58 0 574
За 9 місяців поточного року до органів прокуратури Закарпатської області надійшло майже 6,5 тис звернень, інформує начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області Валентина Фрицюк.

Позбавлення органів прокуратури функції нагляду за додержанням і застосуванням законів, не вплинуло на кількісні показники надходжень звернень. Дана ситуація пояснюється не тільки погіршенням економічного становища громадян, внаслідок економічної кризи, а й порушеннями їх конституційних прав з боку органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади, а також бездіяльністю контролюючих органів, несвоєчасним реагуванням на порушення законів.

«Наразі, найбільш актуальними залишаються питання у сферах земельних правовідносин, призначення та перегляд розміру пенсій, надання матеріальної допомоги, неналежного здійснення повноважень працівниками комунальної сфери, виплати заробітної плати тощо, вирішення яких належить до компетенції органів влади та контролю. У зв’язку з цим, за належністю до вказаних органів надіслано майже 2,7 тис звернень або кожне третє із розглянутих», - розповідає Валентина Володимирівна.

Вирішено майже 3,8 тис звернень, з яких 152 – від народних депутатів України.

Із загальної кількості вирішених 55% становлять скарги з питань досудового розслідування, 3,8% – представництва інтересів громадян та держави в суді, 1,2% – нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян.

Цього року, на особистому прийомі прийнято 2865 громадян, з них 541 прийнято керівниками прокуратур. Прокурором області прийнято 150 осіб. Постійно забезпечується прийом керівництвом прокуратури області осіб, які утримуються в установі виконання покарань.

«Незважаючи на те, що прокурорами постійно як на особистих прийомах, так і в засобах масової інформації роз’яснюються зміни у законодавстві, проте слід зазначити, що у більшості випадках громадяни продовжують звертатись до органів прокуратури з питань, які не відносяться до їх повноважень», – підсумовує Валентина Фрицюк.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: підписано ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ