Волинська область: відбулися тактико-спеціальні навчання сил та засобів цивільного захисту з ліквідації аварій на об’єктах життєзабезпечення в умовах осінньо-зимового періоду

Волинська область: відбулися тактико-спеціальні навчання сил та засобів цивільного захисту з ліквідації аварій на об’єктах життєзабезпечення в умовах осінньо-зимового періоду

24.10.15 14:30 0 527
23 жовтня рятувальники міста Луцька взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях сил та засобів цивільного захисту з ліквідації аварії на мережах теплозабезпечення загальноосвітньої школи, розташованої у селі Липини Луцького району Волинської області.

За легендою навчань внаслідок несправності котла в приміщенні котельні стався вибух газу. Внаслідок вибуху постраждала одна людина з числа обслуговуючого персоналу, а також виникла пожежа та були пошкоджені газова мережа та водопровід.

Уже за сім хвилин після повідомлення про умовну аварію до місця події прибула чергова варта ДПРЧ-1 міста Луцька у складі двох відділень, а також бригада невідкладної медичної допомоги.

Одягнувши апарати для захисту органів дихання рятувальники вирушили до охопленого пожежею приміщення котельні на пошуки потерпілого і за кілька хвилин евакуювали його з небезпечної зони та передали до рук медиків.

Після того, як рятувальники ліквідували умовну пожежу та здійснили розбір зруйнованих конструкцій, бригади газової служби, енергетики та працівники комунального господарства провели аварійно-відновлювальні роботи систем газового постачання, енергозабезпечення та здійснили ремонт трубопроводу.

Підбиваючи підсумки навчань, його учасники детально розглянули кожен з етапів аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт, оскільки у випадку реальної надзвичайної події за низьких температур тепло комунікації у навчальному закладі необхідно буде провести у максимально стислі терміни задля створення належних умов для школярів та забезпечення безперебійного навчального процесу.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині триває ...

КОМЕНТАРІ