У Волинській області рятувальники навчали школярів основ цивільного захисту

У Волинській області рятувальники навчали школярів основ цивільного захисту

24.10.15 09:30 0 544
23 жовтня співробітники Шацького районного сектора УДСНС України у Волинській області провели День цивільного захисту для учнів середніх класів та педагогів загальноосвітньої школи села Світязь Шацького району Волинської області.

Рятувальники окреслили перед школярами та їхніми вчителями ключові питання цивільного захисту. Важливу увагу приділили роз’ясненню правил безпеки за умов, наближених до воєнних, та під час терористичного акту.

Крім того, співробітники ДСНС нагадали дітям порядок дій у випадку виявлення боєприпасів. Зокрема, закликали за жодних обставин не зачіпати підозрілі предмети, а звертатися за допомогою до дорослих чи повідомити про знахідку рятувальників за номером «101». Працівники Служби порятунку повідомили присутнім, що на вибухонебезпечні предмети зазвичай натрапляють під час прогулянки у лісі чи під час польових робіт. Рятувальники зазначили, що в області траплялися навіть випадки, коли боєприпаси різного типу знаходили на дні водойм. Навіть торкатися до таких предметів украй небезпечного, - наголосили співробітники ДСНС, - оскільки вони можуть детонувати просто в руках.

Насамкінець школярі переглянули навчальні відеофільми, а також рятувальники вручили їм листівки з правил безпеки життєдіяльності.

Напередодні рятувальники ДСНС навчали основ цивільного захисту першокласників Любомльської загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня №2. Відомості про основні правила безпеки та алгоритм дій в критичних ситуаціях вони подали у максимально доступній для дитячого сприйняття формі. Крім того, нагадали номери служб екстреного реагування.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ