На Хмельниччині рятувальники нагадали дітям про необхідність дотримання правил безпечної поведінки

На Хмельниччині рятувальники нагадали дітям про необхідність дотримання правил безпечної поведінки

24.10.15 16:03 0 548
На Хмельниччині триває Тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності. У ці дні бажаними гостями у всіх школах області є працівники пожежно-рятувальної служби, які теоретично та практично готують підростаюче покоління до будь-яких життєвих негараздів, які трапляються в повсякденному житті.

Так, зранку, 22 жовтня для хмельницьких рятувальників гостинно відчинилися двері навчально-виховного комплексу №31, у якому виховуються дошкільнята та учні молодшої школи. Понад сотня діточок чекали на спілкування з працівниками ДСНС, які з перших хвилин знайомства зацікавили підростаюче покоління, насамперед, на прикладах про ліквідовані надзвичайні події роз’яснили необхідність дотримання правил безпечної поведінки, а також розповіли про необхідні дії під час надзвичайних ситуацій. Крім того, рятувальники продемонстрували засоби захисту органів дихання, які діти з задоволенням приміряли. Не менш цікавим був перегляд відеофільму, де розповідалося про розповсюдження пожежі. Тож, дітлахи запам’ятали, що надзвичайну подію легше попередити, ніж ліквідовувати її наслідки, а тому необхідно вже змалечку знати та чітко дотримуватись правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Після цього хлопчики та дівчатка побігли до класів, щоб одягтися тепліше, адже на вулиці на них вже чекав пожежний автомобіль. Всім було надзвичайно цікаво подивитися на оснащення спецтехніки, доторкнутися до захисного спорядження. Пневмоподушка, бензоріз, триколінна драбина – усе спорядження викликало жваве обговорення дитячої аудиторії та бажання побачити його у роботі. Не лише хлопці, а й і дівчата вишукувалися у чергу, аби за допомогою пожежного ствола ліквідувати умовну пожежу.

На завершення заходу, дітлахи запевнили рятувальників, що провели час весело, а головне – з користю.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ