м. Чернігів: рятувальники та освітяни проводять "Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності"

м. Чернігів: рятувальники та освітяни проводять "Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності"

24.10.15 11:15 0 482
Навчання дітей правилам безпечної поведінки є невід'ємною частиною виховання підростаючого покоління. Нажаль, найчастіше причинами дитячого травматизму і трагічних наслідків, особливо під час канікул, є пустощі з вогнем, самовільне користування печами, газовими або електричними приладами, порушення правил дорожнього руху, ігри на льоду водойм, недотримання заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних та невідомих предметів. З метою здійснення профілактично-роз’яснювальних заходів серед дітей та учнівської молоді рятувальники УДСНС, освітяни, фахівці навчально-методичного центру та безпеки життєдіяльності організували проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності», який триває в усіх закладах освіти області з 19 по 23 жовтня.

В рамках заходу, 22 жовтня фахівці Чернігівського міського відділу Управління ДСНС взяли участь у відкритому тематичному уроці, який влаштували учні 2-го класу школи № 33, а також завітали з пожежно-рятувальною технікою та озброєнням до школи інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського. Рятувальники ознайомили учнів з основними вимогами правил безпеки життєдіяльності, поводження у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів, а також наочно продемонстрували методи гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій. Це викликало у дітей неабиякий інтерес, адже вони змогли посидіти в кабіні пожежного автомобіля, приміряти захисний протигаз і навіть попрацювати зі спецінструментом. Крім того, рятувальники надали вичерпні відповіді та практичні поради на запитання дітей щодо дій у тих чи інших надзвичайних ситуаціях.

Слід зазначити, що систематичне проведення практичних відпрацювань, різноманітних тематичних конкурсів і вікторин, відвідувань пожежно-технічної виставки і підрозділів ДСНС є дуже важливим, оскільки дає змогу навчити дітей жити безпечно.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Волейболістки Луцького ...

КОМЕНТАРІ