У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території навчального закладу

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території навчального закладу

24.10.15 12:56 0 517
23 жовтня в місті Корець на території Вищого професійного училища №24 співробітники 15-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області провели тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей. Участь у навчаннях взяли служби цивільного захисну Корецького району, зокрема аварійні бригади енергетиків, газовиків, правоохоронці та працівники швидкої медичної допомоги.

Відповідно до тактичного задуму навчань, в кімнаті вахтера гуртожитку навчального закладу сталася пожежа. В осередку загоряння можливе перебування одного працівника. Персонал об’єкту, повідомивши Службу порятунку про надзвичайну подію, розпочав боротьбу з вогнем первинними засобами пожежогасіння та евакуацію людей і матеріальних цінностей. Тим часом рятувальники, що прибули на місце виклику, провели оперативну розвідку в будівлі гуртожитку та винесли із задимленого середовища потерпілого. Після цього на гасіння умовної пожежі та захист сусідніх приміщень рятувальники подали водяні стволи. Завдяки злагодженим діям працівників ДСНС, персоналу об’єкту та інших служб цивільного захисту умовну пожежу вдалося ліквідувати протягом 20 хвилин. Загалом, до навчань було залучено майже 20 співробітників служб та 4 одиниці техніки.

« наші рятувальники провели тренування у проведенні розвідки, оцінки обстановки, прийнятті рішення на ведення оперативних дій, визначення необхідної кількості сил та засобів. Також, були відпрацьовані дії начальників караулів в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, дотримання особовим складом правил безпеки праці. Проведення таких спільних навчань є запорукою злагодженої роботи служб цивільного захисту району при виникненні реальних екстрених ситуацій, що призведе до їх успішної ліквідації з мінімальними матеріальними збитками, а саме головне - не допустить загибелі та травмування людей», - підсумував навчання заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ