Чернігівська область: за добу рятувальники ліквідували 2 пожежі,що сталися від пічного опалення

Чернігівська область: за добу рятувальники ліквідували 2 пожежі,що сталися від пічного опалення

24.10.15 10:35 0 492
Протягом минулої доби на території Чернігівської області вогнеборці ліквідували 2 пожежі, що виникли з причини порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення.

22 жовтня о 18:39 до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних будинків у с. Хрещате. На місце виклику прибуло відділення 5-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. Завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників пожежу о 19:40 локалізували, а о 20:50 остаточно ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття будинку на площі 10 кв.м. та пошкоджено речі домашнього вжитку. Ймовірною причиною загоряння стало надмірне перегрівання опалювальної печі.

23 жовтня о 03:45 у Ріпкинському районі до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в с. Березівка. За викликом до місце події з селища Любеч прибуло відділення 6-го професійного пожежного посту. Вогнеборці врятували 2 голови худоби та запобігли поширенню вогню на поруч розташований житловий будинок та дві господарчі будівлі. В ході розслідування причини та обставин виникнення пожежі з’ясувалося, що загоряння сталося через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій застерігають. У будинках загорання найчастіше відбуваються через перегрівання печей, появи в кам'яній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки жарин. Нехтування або невиконання елементарних правил пожежної безпеки, недбалість чи необережність громадян завжди обертаються пожежами, які завдають людям болю і страждань.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку проведено рейд ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ