Житомирська область готова до проведення вакцинації від поліомієліту

Житомирська область готова до проведення вакцинації від поліомієліту

25.10.15 11:35 0 460
23 жовтня, в Інституті медсестринства відбулася прес-конференція «Про імунізацію населення від поліомієліту у 2015 році» , в якій взяли участь заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас, обласний позаштатний спеціаліст за спеціальності «Педіатрія», заступник головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Оксана Лук'яненко, обласний дитячий інфекціоніст, завідуюча інфекційно-боксованим відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Світлана Горбалюк, начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський, обласний дитячий імунолог, керівник імунологічного центру обласної дитячої клінічної лікарні Ірина Гладун.

В Україні розпочалася додаткова імунізація дітей проти поліомієліту. Процес триватиме у три хвилі. Додаткова вакцинація знадобилася після спалаху поліомієліту на Закарпатті у вересні. Два випадки інфікування підтвердили Всесвітня організація охорони здоров'я та Центр з контролю та профілактики захворюваності США.

Мета візиту заступника міністра на Житомирщину – ознайомлення зі станом справ вакцинації поліомієліту в області: « Міністр і заступники Міністра знаходяться в регіонах, де вивчають ситуацію щодо проведення вакцинації. МОЗ отримало 3млн 700 тис живої оральної поліомієлітної вакцини і 600 тис доз інактивованої вакцини. Вона була розподілена між обласними закладами охорони здоров'я. Під час візиту до Житомирської області я переконався , що наші колеги-медики спрацювали позитивно, кампанія розпочата. МОЗ налаштовано на три раунди вакцинації і таким чином убезпечимо наших дітей від поширення цієї небезпечної хвороби».

Оксана Лук'яненко зазначила: «Ми маємо достатню кількість вакцини, персонал підготовлений. З 22 жовтня ми вже розпочали щеплювати живою вакциною, яка надійшла у вересні місяці. Вона відповідає всім критеріям, які на сьогоднішній день є у світі».

Обласний дитячий імунолог, керівник імунологічного центру обласної дитячої клінічної лікарні Ірина Гладун запевнила: «Область готова до додаткової вакцинації. Все зроблено для того, щоб донести необхідну інформацію до населення. Вакцинація є найбільш ефективним захистом від важких інфекцій, в тому числі й від поліомієліту. Орально-поліомієлітна вакцина, яку ми будемо використовувати для проведення вакцинації, є ефективною, безпечною, використовується в світі більше 50 років. більше 150 країн застосовує цю вакцину в рутинній вакцинації та для проведення ось таких широкомасштабних кампаній».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У закарпатському лісі на ...

КОМЕНТАРІ