Рятувальники зустрілися з вихованцями Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату

Рятувальники зустрілися з вихованцями Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату

25.10.15 14:27 0 561
В житті кожної молодої людини настає пора, коли вона повинна визначитися із майбутньою професією. Для юнаків, котрі навчаються у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті, уже цілком ясно: незабаром вони – офіцери силових структур. Однак яких саме, поки що знають не усі. Багатьом допомогла обрати свій подальший шлях зустріч із працівниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, котра відбулася 23 жовтня у рамках Тижня безпеки життєдіяльності в цьому навчальному закладі.

Перед юнаками виступили фахівці Управління ДСНС в області. Вони розповіли про будні рятувальників, кожен з яких може видатися звичайній людині сюжетом пригодницького фільму, а для працівників пожежно-рятувальної служби це – звичайна робота. Також глядачам продемонстрували цікавий та пізнавальний фільм про роботу рятувальників.

Піротехніки Управління ДСНС в області розповіли ліцеїстам про технічні характеристики боєприпасів минулих воєн, котрі й нині часто знаходять на території нашої області, способи та методи їх виявлення та знешкодження.

Медики продемонстрували присутнім, як правильно визначити стан та надати першу медичну допомогу потерпілому внаслідок надзвичайної ситуації, очистити рану, накласти джгут, шину чи пов’язку.

Крім того, на подвір’ї рятувальники показали присутнім своє спорядження та обладнання. Було також продемонстровано бойове розгортання від пожежного автомобіля.

Ця зустріч з рятувальниками, стверджує директор Прикарпатського військово-спортивного ліцею Микола Мартинюк, справила на юнаків незабутнє враження, надала їм чимало корисної інформації, а багатьом допомогла визначитися із майбутньою професією.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: актуальні ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ