Фонд Порошенка передав Військово-медичному клінічному центру Центрального регіону у Вінниці сучасне обладнання (+фото)

Фонд Порошенка передав Військово-медичному клінічному центру Центрального регіону у Вінниці сучасне обладнання (+фото)

25.10.15 15:29 0 817
У рамках програми «Допомога військовим» благодійного Фонду Порошенка Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону у місті Вінниця відвідали дружина Президента України Марина Порошенко та народний депутат України Олексій Порошенко.

В ході візиту член Ради Фонду Олексій Порошенко передав хірургічному відділенню шпиталю сучасне лікарське обладнання - високочастотний хірургічний ніж «Autocoin II 400» виробництва німецької компанії STORZ.

«Обладнання було передано в рамках співпраці Фонду Порошенка з Федеральним міністерством економічного співробітництва і розвитку Німеччини безкоштовно. Так, як Вінницький шпиталь з початку антитерористичної операції прооперував більше 4 тисяч осіб, у середньому на добу проводить сім операцій, відтак визначили що тут він потрібен найбільше» – зазначив Олексій Порошенко.

За словами заступника Центру Олександра Столяренка обладнанням такого класу наразі не може похвалитися жоден військовий шпиталь держави.

«Обладнання високої якості. До цього весь спектр операцій виконували звичайними приладами, окремі з них ще радянського виробництва. Нині нашим бійцям для повного відновлення доводиться робити по декілька операційних втручань. Якість даного обладнання дозволить використовувати сучасні технології що дасть можливість скоротити кількість операцій та робити їх більш впевнено» - Олександр Столяренко.

Водночас Марина Порошенко ознайомилася з умовами перебування військових у лікарні, обговорила з керівництвом установи окремі питання та поспілкувалися з бійцями, які перебувають на лікуванні у шпиталі.

Крім того, пані Марина передала бібліотеці Центру сучасну українську літературу для поліпшення психологічного стану захисників цілісності нашої держави.

«Ми купили книги на Львівському форумі видавців. В нас було два направлення: частину книг придбали для дітей - які відразу передали у дитячі заклади, і література - яку купували для військовослужбовців, що знаходяться на лікуванні і яким потрібно відволіктися від проблем. Я думаю , що книжка це теж дуже гарний лікар» - зазначила Марина Порошенко.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородець знайшов на ...
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ