В Житомирській області в Олевському районі у нелегалів-копачів вилучено 5 кг бурштину та затримано 5 одиниць техніки

В Житомирській області в Олевському районі у нелегалів-копачів вилучено 5 кг бурштину та затримано 5 одиниць техніки

25.10.15 10:28 0 507
24 жовтня спільні рейдові групи міліціонерів, нацгвардійців, працівників СБУ та прикордонників затримали поблизу с. Шебедихи 4 вантажні автомобілі, а у лісовому масиві - екскаватор. У транспортних засобах знаходились старателі, в яких вилучено 2 мотопомпи, майже 5 кг бурштину та лопати. Триває з'ясування всіх обставин.

Під час відпрацювання території Олевського району рейдовими групами припинено кілька фактів незаконного видобутку бурштину.

Порушників, які намагалися втекти на автомобілях, затримано на околиці села Шебедихи.

Як повідомив начальник Олевського РВ УМВС Житомирщини Іван Брензович, чоловіки, віком від 25 до 45 років, жителі сіл Майдан та Нові Білокоровичі, м. Олевська та с. Карпівка Рівненської області.

У них під час огляду було вилучено загалом 4,6 кг бурштину, 2 мотопомпи та 6 лопат.

До Олевського райвідділу разом з 4 копачами-нелагалами доставлено автомобілі АЗЛК, ГАЗ-66, Сузукі та ЗІЛ. Екскаватор у зв'язку з обмеженими можливостями щодо транспортування передано під відповідальне зберігання лісового господарства.

Нині за вказаними фактами розпочато досудове розслідування за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають: посилені заходи міліції з протидії незаконному видобутку надр на території області тривають. Міжвідомчі рейдові групи продовжують моніторити ситуацію у північних районах з метою виявлення нелегалів та припинення протиправної діяльності. Кожен такий факт ретельно документується та перевіряється, а порушники притягуються до відповідальності.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: Вінничина: керівники ...

КОМЕНТАРІ