Україна повідомила про припинення повітряного сполучення з Росією

Україна повідомила про припинення повітряного сполучення з Росією

28.10.15 16:50 0 581
На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» прийнято рішення: з 25 жовтня припинити пряме авіаційне сполучення між Україною та Російською Федерацією.

Про своє рішення Державіаслужба поінформувала Росавіацію ще 9 жовтня.

Така міра застосована до всіх російських авіакомпаній і діятиме до скасування заборон, введених авіаційною владою Російської Федерації по відношенню до українських авіакомпаній. Після скасування заборон російською стороною авіакомпанії РФ, що не потрапили до санкційного списку, зможуть здійснювати польоти до України.

Російські авіакомпанії не можуть виконувати прямі рейси до українських міст, однак залишається можливим транзит над територією України, якщо літаки не перевозять товари подвійного чи військового призначення або російську військову живу силу.

23 жовтня Україна зголосилась на численні прохання російської сторони про зустріч для обговорення питань авіаційного сполучення та провела технічні консультації з російською делегацією у штаб-квартирі Єврокомісії, м. Брюссель. Послідовна позиція української сторони полягає в наступному: для початку переговорів російські авіакомпанії повинні припинити незаконні польоти до анексованого Криму та через заборонені зони, а також сплатити всі штрафи, які Державна авіаційна служба накладала на Аерофлот та інші російські авіакомпанії протягом 2014-2015 років.

Довідково:

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ